вівторок, 29 липня 2014 18:15

Україна може мати понад тисячу бойових літаків — військовий експерт

Україна може мати понад тисячу бойових літаків — військовий експерт

Українська армія потребує сучасних літаків та вертольотів.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Ігор Козій, коментуючи заяву Геращенко, що в країні відсутній авіапарк, втрачено багато літаків.

"Однозначно, авіапарк застарів. Є потреба у сучасних літаках та вертольотах. Українські ремонтні заводи працюють — модернізують двигуни і корпуси літаків. Складніше з радіоелектронікою. Що стосується озброєння, то можемо виробляти певні зразки для авіації. Ті, що не можемо, то потребуємо інвестування. Також "кульгає" вертольотобудування, його фактично немає", - розповів експерт.

Він зауважив, що держава повинна профінансувати на нову зброю, обладнання і літаки для армії.

На уточнююче запитання журналіста: "Скільки літаків необхідно Україні?" Козій відповів: "Згідно з договором про звичайні Збройні сили в Європі Україна може мати тисячу вісімдесят бойових літаків. Бойових ударних вертольотів — триста тридцять. Танків — чотири тисячі вісімдесят, броньованих машин — п'ять тисяч п'ятдесят. Ми повинні прагнути до цих цифр".

Він додав, що якщо з Євросоюзу йде допомога, то вона не розголошується.

Нагадаємо, що вчора радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що інші країни не стануть продавати Україні авіаційну техніку через небажання ускладнювати відносини з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Україна може мати понад тисячу бойових літаків — військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути