четвер, 04 жовтня 2012 14:31

"Удар" і опозиція побачили, що якщо не домовляться - переможе влада - експерт

"Удар" і опозиція побачили, що якщо не домовляться - переможе влада - експерт
Олексій Гарань: залишилося ці домовленості втілити в життя. Фото: glavcom.ua

Якщо "Удар" та Об'єднана опозиція таки зможуть реалізувати свої домовленості щодо узгоджених кандидатів по мажоритарним округам, то це підвищить їхні результати на виборах.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"Як кажуть, краще пізніше, ніж ніколи. Я думаю, що в цій домовленості є позитив. Чому це не відбулося раніше? Очевидно, в кожного були суперечності, кожен розраховував на свого кандидата. Зараз, можливо, вони дійсно побачили, що в результаті роз'єднання, може перемогти кандидат від влади. Звичайно, краще це було зробити раніше, але якщо зможуть реалізувати домовленості зараз - це теж добре", - підкреслив він.

На думку експерта, важливим питанням зараз буде те, як домовленості реалізовуватимуться і чи зможуть дійсно політичні сили зняти своїх непрохідних кандидатів.

"Зараз ми отримали заяву про це. Але питання в тому, як цей процес буде іти фактично. Було сказано, що будуть враховуватися рейтинги кандидатів. Відповідно, виникає питання — хто буде вимірювати ці рейтинги? Чи будуть цим структурам, компаніям, які це будуть робити, довіряти обидві сторони? Не по всій округах є можливість реально виміряти рейтинг. Треба покладатися на здоровий глузд — який кандидат є сильнішим і який має більші шанси на перемогу. Про це оголошено і це позитив, а тепер це треба втілювати в життя", - підкреслив Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог запідозрив, що влада фальшує рейтинги, щоб посварити Кличка з "Батьківщиною"

Політолог додав: "Ще один важливий момент: не просто має бути сказано про домовленості, цю інформацію ще має бути відповідно донесено до людей, щоб вони знали, що залишається узгоджений кандидат. Тому має проводитися ще й відповідна інформаційна кампанія щодо цього".

Експерт переконаний, що якщо партіям вдасться до кінця реалізувати свої домовленості, то це допоможе їм набрати більше мандатів у наступній Верховній Раді. "Якщо результатом буде сильний кандидат, то допоможе. А якщо обидва кандидати слабкі, тоді мало допоможе", - додав він.

Нагадаємо, що з'явилася інформація про те, що партія Віталій Кличка "Удар" та Об'єднана опозиція "Батьківщина" домовилися про підтримку єдиних кандидатів у мажоритарних округах. За словами Валентина Наливайченка, спірних округів, де кандидати від партії УДАР і об'єднаної опозиції претендують на перемогу, залишилося близько 40. "За допомогою рейтингового голосування й опитувань громадян ми визначимо, хто міг би стати єдиним кандидатом у цих округах",— повідомив він.

Зараз ви читаєте новину «"Удар" і опозиція побачили, що якщо не домовляться - переможе влада - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути