вівторок, 20 травня 2014 12:19

Учасників антитерористичної операції прирівняли до учасників бойових дій

Учасників антитерористичної операції прирівняли до учасників бойових дій
Фото: unian.ua

Учасників антитерористичної операції на Сході України прирівняли до учасників бойових дій.

Відповідний закон підписав в.о. президента України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Законом визнаються учасниками бойових дій військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, особи рядового, начальницького складу і військовослужбовці Міністерства внутрішніх справ України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції. Перелік осіб, що є учасниками бойових дій та брали участь в антитерористичній операції, визначається Кабінетом Міністрів України.

Автор закону, нардеп Анатолій Гриценко написав на своїй сторінці Facebook: "Відтепер родини загиблих військових будуть захищені державною соціальною підтримкою на рівні з цивільними держслужбовцями. Дякую Анатолію Кінаху і Сергію Гриневецькому, яких попросив виступити на підтримку проекту, завдяки їхнім зусиллям Турчинов таки поставив проект на голосування. Дякую всім депутатам, які проявили турботу про військових і їхні родини".

Зараз ви читаєте новину «Учасників антитерористичної операції прирівняли до учасників бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути