Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2011 16:40

Учасники протесту "Україна без Кучми" відзначили 11-річчя акції

Учасники протесту "Україна без Кучми" відзначили 11-річчя акції

Учасники акції "Україна без Кучми", яка розпочалася 11 років тому у цей же день, 15 грудня, вшанували річниця початку акції.

Вони встановили символічний намет пам'яті на вулиці Горького біля приміщення Інституту "Республіка", який слугував колись штабом акції "Україна без Кучми".

На вході в намет встановили дві ікони. Акція проходила у форматі "вільного мікрофона", висловитися міг будь-хто бажаючий.

Акція зібрала близько 30 учасників. Організаторами виступили журналіст Володимир Чемерис, один із лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур та інші.

Перед присутніми виступив один із засуджених по справі "Україна без Кучми" Олег Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка зізнався, що поновив розслідування справи "Україна без Кучми"

"Сьогодні ми отримали великого ляпаса - Кучму зробили чистим. За що ж тоді вбили людину?, - зазначив Бойко, маючи на увазі Георгія Гонгадзе. - Ми всі розуміємо, що добро і зло перемагає бабло. Трошки потрусили зятя Кучми і от Кучма вже білий і пухнастий. Я заявляю, що кучма причетний до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і відповідальність для Кучми наступить у будь-якому разі, хай навіть через 10-15 років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На осінь будемо мати "Україну без Януковича"

Також у рамках заходу Олександр Хоменко, один із учасників акції "Україна без Кучми" презентував свою книгу "Есеї республіканської осені". Ця книга присвячена інституту "Республіка", який у 2008 році штурмом захопив "Беркут". Зараз у цьому приміщенні розташована приймальні нардепа-"регіонала" Василя Грицака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потуги опозиції нагадали Гримчаку акцію "Україна без Кучми"

Під акції учасники виконали пісні на слова Микола Вороного "За Україну" та "Інтернаціонал".

Після закінчення акції її учасники направилися до Володимирського собору.

"Зараз ми направляємося у Володимирський собор поставити свічки памяті за хлопців, яких немає більше із нами. І за Гію, і за Руслана Зайченка, за Сергія Мозгового і за інших наших товаришів. Сьогодні згадуємо тих, кого немає з нами, але все одно це свято, бо "Україна без Кучми" - це був переломний момент, коли спочатку десятки, а потім тисячі людей, усвідомили, що можуть боротися із системою. "Борітеся! Поборете!", як написали вчора на банері Луценка. І хоч до нього і є певні претензії як до міністра внутрішніх справ, але все одно він залишається для нас посправником", - наголосив Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадати акцію "Україна без Кучми" прийшли 20 осіб

Акція тривала близько години. За нею спостерігало 2 міліціонера.

Зараз ви читаєте новину «Учасники протесту "Україна без Кучми" відзначили 11-річчя акції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути