вівторок, 18 листопада 2014 18:36

Учасники АТО створили антикорупційну організацію "Справедливість"
1

Військовослужбовці та добровольці, які обороняють рубежі на сході України, об'єдналися в громадську організацію Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість", щоб не дозволити високопосадовцям узурпувати владу і нехтувати виконанням свої обов'язків.

Як заявив голова організації, командир диверсійно-штурмової групи батальйону "Донбас" Тарас Костанчук, до складу організації окрім військових, увійшли активісти, волонтери, представники громадськості та підприємниці. Загалом ВПОУ АТО "Справедливість" вже налічує понад двох тисяч учасників і закликає в свої ряди усіх небайдужих громадян.

"Наша діяльність не дуже подобається чиновникам, але зрозуміла і близька простим громадянам. У той час, коли військові та добровольці ціною життя захищають державу на сході України, чиновники захищають тільки власні інтереси. Люстрації не відбулося - влада очистилася тільки заміною одних чиновників на інших, а подекуди посадовці взагалі залишилися на своїх", - наголосив він.

Тарас Костанчук вважає, що в незалежності від політичної приналежності чи посади - усі повинні відповідати за свої дії перед законом та громадянами. Організація буде не тільки контролювати дії влади, а й блокувати роботу тих чиновників, які зловживають своїми посадами.

"Ми будемо надавати широкого розголосу злочинним діям чиновників, вимагати притягнення до відповідальності, а також блокувати їм доступ до робочих місць. Ми змусимо посадовців відповісти за свої вчинки, незважаючи, чи це буде президент, міністр чи правоохоронець", - заявив голова організації.

В організації АТО "Справедливість" вважають, що просування родичів та бізнес-партнерів високопосадовців у владу, зокрема до парламенту, загрожує узурпацією влади та сприяє зростанню корупції.

"Коли син президента стає депутатом, а в парламент проходять цілими родинами, виникають питання не тільки щодо професійності таких законодавців, а й цілком реальна загроза узурпації влади. Парламент має займатися законотворчою діяльністю і ми будемо робити все, для того, щоб приймалися закони в інтересах держави, українського народу, а не на користь окремих політиків та олігархічних кланів", - наголосив голова ВПОУ АТО "Справедливість".

На переконання Тараса Костанчука очищення потребують усі гілки влади, а с особливо - правоохоронна система, яка майже у повному складі повинна бути замінена. Краще через півроку навчити нових людей працювати ніж далі сподіватися, що проблеми в судовій владі чи міліції розв'яжуться самостійно.

Він підкреслив, що залякати та чинити тиск на учасників організації не вдасться. "Ми пройшли від Майдану до Іловайська, захищаючи право громадян на справедливе життя. Тому добре знаємо, що таке справедливість і в ім'я чого щодня ризикуємо своїм життям, захищаючи Батьківщину", - наголосив голова ВПОУ АТО "Справедливість".

Зараз ви читаєте новину «Учасники АТО створили антикорупційну організацію "Справедливість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути