четвер, 21 квітня 2016 20:43

У зриві подолання вето на чорнобильський законопроект винен БПП – Москаленко

У зриві подолання вето на чорнобильський законопроект винен БПП – Москаленко

Сьогодні у Верховній Раді України написано чорну сторінку в історії українського парламентаризму. Про це заявив голова депутатської групи "Воля народу", очільник Чорнобильського підкомітету ВР Ярослав Москаленко, коментуючи провальне подолання вето Президента на законопроект 2093.

"Єдиний законодавчий орган не зміг захистити права своїх громадян, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Особливо цинічно це виглядає у переддень 30 роковин аварії", - заявив він.

Політик констатував, що парламент відмовився подолати вето Президента на законопроект 2093, який відновлював конституційні права чорнобильців. "У народних депутатів не вистачило волі для виправлення власних помилок, зроблених півтора роки тому ухваленням закону антинародного закону 76-VIII, яким було зруйновано соціальний захист ліквідаторів і постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС", - зауважив він.

"Я щиро вірив, що цього року ми повернемось до чорнобильців обличчям. Законопроект 2093 був виважений, без краплі популізму. Навіть більше. До внесення в парламент – узгоджений з урядовою стороною", - наголосив Москаленко.

Лідер "Волі народу" переконаний, що вся повнота відповідальності за зрив подолання вето Президента лежить на фракції БПП. "Приходячи до влади, політики забувають про проблеми людей", - сказав він.

"За розгляд законопроекту на пленарному засіданні сьогодні проголосувало 279 голосів депутатів, із яких з президентської сили дали голоси 90 депутатів. І буквально за декілька хвилин у подальшому голосуванні за подолання вето від БПП проголосувало всього 29 депутатів. Куди в один момент поділося понад 60 президентських "штиків"? Влада має публічно довести до людей свою позицію, а не ховатись за кулуарними ігрищами", - підкреслив Москаленко.

Парламент з подачі Блоку Петра Порошенка вкотре грубо порушив Конституцію України, констатував народний депутат. "Основний закон говорить, що забезпечення подолання наслідків Чорнобильської катастрофи і збереження генофонду українського народу - це обов'язок держави", - заявив він.

"Діти, які проживають у безпосередній близькості до 30-кілометрової зони, втратили єдину надію кожного року виїхати за межі цієї території для оздоровлення, щоб дихати свіжим повітрям. Вже, як наслідок, згідно статистичних даних сьогодні захворюваність серед цих дітей 95%. Сьогодні онкохворі люди втратили юридичну можливість підтвердити те, що їх хвороба пов'язана з Чорнобильською катастрофою", - обґрунтовував необхідність прийняття законопроекту голова чорнобильського підкомітету.

Депутатська група "Воля народу" засудила системне ігнорування владою проблем чорнобильців. "Закликаємо народних депутатів відмовитись від голослівних заяв до 30 річниці Чорнобиля, не підкріплених реальними діями. Інакше бутафорська шана перетвориться у палаючі шини чорнобильців під Верховною Радою", - наголосив Москаленко.

Зараз ви читаєте новину «У зриві подолання вето на чорнобильський законопроект винен БПП – Москаленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути