пʼятниця, 06 липня 2012 10:03

Спецтема: Боротьба за "мову"

У Запоріжжі двоє захисників мови прикували себе ланцюгами до пандусу ОДА

У Запоріжжі двоє захисників мови прикували себе ланцюгами до пандусу ОДА
"Просвітянин" Святослав Щербина обмотав себе і свого 6-річного сина ланцюгом. Фото: tyzhden.ua

У Запоріжжі керівник регіональної громадської організації "Просвіта" прикував себе до пандусу Запорізької облдержадміністрації, а його однопартієць обмотав себе і 6-ти річного сина ланцюгами на знак протесту проти заборони суду проводити акції місцевих націонал-патріотів проти "мовного" закону.

У четвер, 5 липня, ввечері на площі перед Запорізькою ОДА зібралося близько сотні місцевих націонал-патріотів, щоб "захистити українську мову, а також заявити протест проти "мовного" закону Верховної Ради".

Присутнім представники міліції повідомили, що "у четвер, 5 липня, місцевий адміністративний суд заборонив "Просвіті" проведення акції".

На знак протесту проти цього глава запорізької регіональної організації "Просвіта" Олег Ткаченко прикував себе до пандусу Запорізької ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти "мовного" закону протестують і в Дніпропетровську

"Активісти" Просвіти "купили 15 метрів ланцюгів і замки. Я прикував себе замками до поручнів пандуса, а мій однодумець - "просвітянин" Святослав Щербина обмотав себе і свого 6-річного сина цим же ланцюгом. Коли прийшла міліція, їхній ланцюг розкрутили швидко, а я заявив, що ключі від замків, якими прив'язали мене до поручнів, загублені", - розповів у четвер агентству Ткаченко.

Він зазначив, що поки міліція ходила за щипцями, щоб "перекусити" ланцюга, націонал-патріоти під державними прапорами провели мітинг протесту проти антиконституційної мовної політики Верховної Ради.

Крім того, він повідомив, що "впоравшись із ланцюгами, правоохоронні органи тягли мене за руки до машини, а народ тягнув мене назад".

Як повідомив Ткаченко, "у районному відділенні міліції на нього склали протокол, після чого повезли в суд, який виніс попередження".

У міліції повідомили, що в ході акції був затриманий лише один учасник, інших мітингувальників правоохоронні органи не чіпали.

Як повідомили активісти "Просвіти", у п'ятницю, 6 липня, вони планують також вийти до Запорізької облдержадміністрації, і приєднатися до акції протесту журналістів газети "Субота плюс", які заявили в четвер про тиск на редакційну політику і цензуру.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі двоє захисників мови прикували себе ланцюгами до пандусу ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути