четвер, 17 січня 2013 10:37

У Януковича ніяк не оберуть голову Верховного суду

У Януковича ніяк не оберуть голову Верховного суду
Віктор Янукович ніяк не визначиться з кандидатурою на голову Верховного суду. Фото: visti.ks.ua

Затримка з обранням глави Верховного суду пов'язана з відсутністю кандидата, якому б довіряв президент Віктор Янукович і який мав би шанси виграти вибори.

Про це пише газета Комерсант-Україна в публікації "Суд не идет" з посиланням на джерела в суддівських колах і на представників опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Євросуді з прав людини звинуватили українських суддів у "вузькому формалізмі"

"У Партії регіонів і адміністрації президента не можуть визначитися з кандидатурою нового голови суду — у них виникли сумніви, наскільки керованим буде колишній кандидат на цю посаду Леонід Фесенко",— заявив колишній перший заступник глави парламентського комітету з питань правосуддя Юрій Кармазін.

Джерела видання в суддівських колах стверджують, що за останні три місяці кількість претендентів на посаду глави ВСУ зросла.

"Спочатку Віктор Янукович начебто б схвалив Фесенка, але його кандидатура не влаштовувала радника президента Андрія Портнова",- сказав співрозмовник.

Тепер, за його словами, в адміністрації глави держави шукають інших кандидатів — серед них суддя ВСУ, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін і перший заступник глави ВСУ Ярослав Романюк.

У Партії регіонів заперечують, що в питанні відставки глави ВСУ Верховна рада керується політичними мотивами.

"Не варто шукати підводні камені й політизувати це питання, з вересня не було жодного засідання Ради, де б розглядалися питання звільнення суддів. Відставка Петра Пилипчука буде прийнята після відповідного рішення погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій",- заявив заступник глави парламентського комітету з питань верховенства права й правосуддя Дмитро Шпенов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду в справі Волкова є вироком українському парламентаризму - Гройсман

Як відомо, діючий голова Верховного суду Петро Пилипчук подав у відставку в середині вересня 2012 року у зв'язку з досягненням граничного віку перебування на посаді судді - 65 років.

25 вересня Вища рада юстиції рекомендував Верховній раді звільнити пана Пилипчука з посади судді, але це питання так і не потрапило до порядку денного Ради.

Відставка Пилипчука парламентом дає старт обранню нового голови Верховного суду.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича ніяк не оберуть голову Верховного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути