четвер, 27 лютого 2014 03:02

"У вогні Майдану згорів план Путіна про відродження імперії" - Саакашвілі

"У вогні Майдану згорів план Путіна про відродження імперії" - Саакашвілі

"У вогні Майдану згорів путінський план про відродження імперії. Москва мріє повернути своє панування на території колишнього Радянського Союзу. І все до того йшло: помаранчева революція не виправдала сподівань, знову в Україні тривало олігархічне правління, корупція. Тому Путіну було легко сказати: от бачите, тут може бути тільки хаос, зубожіння, корупція. Колишні республіки СРСР не дозріли до демократії, тому тільки Росія може навести лад на цій території. І все пішло за накатаною схемою: 2008 -го зупинили процес вступу України і Грузії в НАТО на Бухарестському саміті. 2010 року привели до влади Януковича. 2012-го він продовжив термін перебування російських військ у Криму, які тепер чинять різні перепони. Перехопили Вірменію по дорозі в Європейський Союз. Розв'язали війну проти грузинського народу. 2013-го Кремль витратив 2 мільярди доларів на вибори у Грузії, щоб позбутися уряду, який я очолював. І коли Янукович уже майже домовився про підписання Угоди про асоціацію з ЄС 2013 року, Кремль в останній момент його перекупив", - заявив Михаїл Саакашвілі, екс-президент Грузії на зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії 26 лютого.

Також він порівняв Україну з великим красивим кораблем, що рухався на всіх парах заданим курсом в Європу.

"І ось на повному ходу його розвертають. Що відбудеться? Корабель не зупиниться, лиш на певний час дезорієнтується. А потім той, хто керує ним - втратить штурвал. Я публічно застерігав Януковича про це під час засідання в ООН", - зауважив екс-президент.

Зараз ви читаєте новину «"У вогні Майдану згорів план Путіна про відродження імперії" - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути