четвер, 01 вересня 2011 19:44

У Вінниці молодь стрибала через "Табачника"
5

Фото: Фото: Поліна Романова

Першого вересня у Вінниці молодь годину стрибала через гімнастичного козла, якого називали символом міністра освіти Дмитра Табачника.

О 13-й год організатори приносять козла в парк Козицького, що в центрі міста. В цей час там гуляє багато студентів та школярів, які саме прийшли з урочистості до Дня знань. Про акцію повідомили через соціальні мережі "Вконтакте" та "Фейсбук".

Акцію під гаслом "З Табачника реформ – як з козла молока" організував громадський рух "Відсіч".

- Щоб отримати в Україні якісну освіту — треба перестрибнути через козла. Хто перескочить той отримає цукерку "Корівка", тобто символ молока. Бо якщо мовчати, то нічого не зміниться, - каже Ірина Семенова, 19 років. Роздає цукерки "Корівка" всім, хто перестрибує.

Студент Тарас Семенов роздає всім роздруківки із описом реформ міністра.

Спортивного "козла" принесли із фізико-математичної гімназії №17, що знаходиться неподалік. Його позичили у директора гімназії Віталія Сапіга. Надягають на "козла" картатий піджак. Скотчем приклеюють портрет міністра та плакати.

- Ми не виступаємо проти Табачника як особистості, ми проти його конкретних дій. Табачник своїми реформами заважає отримувати якісну освіту, поширює корупцію. Він скоротив держзамовлення на 42 відсотки. Дозволив вузам змінювати плату за навчання щороку. Хоче ввести оплату стипендії не за балами студента, а за якимись мутними постановами Кабміну. Він своїми антипрофесійними та антиукраїнськими діями давно заслужив право на відставку. Всі його реформи направлені не на покращення освіти, а на власне збагачення та його команди. Інформацію про відставку Табачника ми сприймаємо як чутки. Хто б не прийшов після нього, якщо теж робитиме подібні кроки, то ми виступатимемо проти нього. До попереднього міністра Вакарчука я ставився позитивно, - каже організатор Вадим Кравчик, 32 роки, з Києва. - Наша організація утворилася тоді, як до влади прийшла ця команда, яка зараз є. По всій Україні нас із 300 членів. У Вінниці осередок тільки створюється, поки що людей менше десятка.

Першим через "козла" стрибає 17-річний Андрій Підлісний, студент будівельного технікуму.

- Я вирішив стрибнути через цього козла, як знак протесту проти дій Табачника. Я — студент і відчуваю на собі його реформи. Вважаю його політику неадекватною, - каже він.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці молодь стрибала через "Табачника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути