неділя, 28 вересня 2014 17:30

У терористів люди просили грошей, а у Кернеса відставки - найцікавіші акції протесту тижня, що минає

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 22 по 28 вересня.


22 вересня, Черкаси
Більше сотні 100 курсантів та студентів Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобилю взяли участь у благодійній акції Ice Bucket Challenge. Ця акція проводиться по всьому світу, а в Україні вона спрямована на збір коштів для підтримки української армії. Правилом естафети є обливання крижаною водою.

23 вересня, Антрацит
Жителі міста прийшли до зайнятої терористами будівлі місцевої адміністрації, щоб поцікавитися, коли ж, нарешті, вони отримають пенсії і зарплати, а так звані ополченці припинять займатися звірствами і мародерством. У відповідь люди почули лише те що, як мінімум, до нового року ніяких виплат не передбачається. Крім того, їм порадили не їздити на іномарках - мовляв, "існує указ про їх вилучення на користь ополчення".

24 вересня, Харків
Кілька десятків активістів організації "Громадська варта. Харків" прийшли додому до Харківського міського голови Геннадія Кернеса з вимогою написати заяву про звільнення. На думку людей, мер має скласти повноваження, оскільки у місті продовжують збиратися люди на проросійських мітингах. Активістів до Кернеса не пустила охорона, обійшлося без бійки.



24 вересня, Київ
Активісти вимагали від уряду негайно закупити ліки для хворих на ВІЛ/СНІД, онкологію і гемофілію. Вони тримали плакати: "Яценюк, купи ліки, врятуй людей", "Діти вмирають – Кабмін зволікає", а також принесли дитяче взуття, аби чиновники побачили, що скоро воно може лишитися без маленьких господарів.


25 вересня, Київ
Активісти Реанімаційного пакету реформ та Люстраційної сотні пікетували будівлю, де відбувається XII позачерговий з'їзд суддів. У масках Сергія Ківалова вони тримали плакати: "Досить хлопчиків Портнова", "Судді, небесний суд розгляне і ваше діло", "Яким судом судите, таким і будете судимі".


25 вересня, Київ
Близько 200 харків'ян пікетували адміністрацію президента з вимогами звільнення мера Харкова Геннадія Кернеса й притягнення його до кримінальної діяльності разом з іншими посадовцями за антиукраїнську діяльність.


25 вересня, Київ
Громадські активісти кинули у смітник та облили червоною фарбою київського нардепа-мажоритарника Віктора Пилипишина. "Корупціонер-фальсифікатор Віктор Пилипишин, який голосував за диктаторські закони 16 січня, сьогодні спробував спокійно зареєструватися в кандидати в депутати, ніби Революції в країні й не було", – йдеться у повідомленні на сторінці Facebook "Варта Києва".

 
 
26 вересня, Рівне
Під стіни Рівненської облради прийшли кількасот активістів. Частина людей вимагали відставки всіх екс-регіоналів. Найрадикальніше налаштовані були представники УНСО, частина з них - в балаклавах. Аби відрізняти "своїх", на праву руку вони намотували жовті клейкі стрічки. Активісти викинули в сміттєвий бак під крики "Ганьба!" заступника голови Рівненської облради Олександра Данильчука.

 
 
Зараз ви читаєте новину «У терористів люди просили грошей, а у Кернеса відставки - найцікавіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути