понеділок, 17 жовтня 2011 12:32

У "Свободі" готові подати руку допомоги борцям з "режимом Януковича"

У "Свободі" готові подати руку допомоги борцям з "режимом Януковича"

Визнання президентом Віктором Януковичем неправомірності вироку колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко означатиме його поразку. Відповідно, "парламентські вибори будуть нелегітимні, оскільки виборець Тимошенко не зможе реалізувати своє виборче право".

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО "Свобода" Василь Попович.

Він зазначив, що "Свобода" свого часу критикувала позицію і Тимошенко, і Віктора Ющенка.

"Однією з наших вимог, коли Тимошенко вийшла в другий тур, була вимога про оприлюднення "газових" угод. Але, з огляду на нинішню ситуацію, ми чітко кажемо, що це не суд, а судилище, що це політичний процес. Ми подаємо свою руку допомоги тим, хто готовий боротися проти режиму Януковича", - наголосив він.

Також "свободівець" звернув увагу, що "відчиняється скриня Пандори, коли засуджено політика великого масштабу, а реакція суспільства не є бурхливою". За його словами, невдовзі можуть розпочатися арешти місцевих політиків, які виступають проти "режиму".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко прощалася з сім'єю ніжними обіймами і поцілунками

Проте депутату незрозуміло, де були люди з ВО "Батьківщина", яка офіційно декларує 40 тис. депутатів різних рівнів і 400 тис. членства, коли виголошували вирок, коли тривав судовий процес.

"Позиція Європи завжди відповідає їхнім національним інтересам. Буде сильний Янукович - вони будуть його підтримувати. Так само, як вони ставилися до Лівії, качали з неї нафту, і все було добре.  До певного часу був нормальний і Муаммар Каддафі... Ми мусимо зрозуміти, що Європа не буде відстоювати наші інтереси. Найперше, хто має дати відповідь цьому судовому вироку, це українська громада", - сказав він.

"Нині вже настав той час, коли українців поставили до стінки. Або ми чинимо спільно спротив цьому, або нас поодинці затискають, принижують. Нам потрібно нині подолати ту зневіру, яка вселилася в душах і в головах людей після помаранчевої революції 2004 року, і знову активізувати народ на захист демократії та українських національних інтересів", - підсумував Попович.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" готові подати руку допомоги борцям з "режимом Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути