неділя, 07 липня 2013 23:44

У Стамбулі протестувальники влаштували "газовий" фестиваль

У Стамбулі протестувальники влаштували "газовий" фестиваль
Фото: www.sbs.com.au

За різними оцінками, на площу Кадикей у Стамбулі прийшло більше 10 тис осіб, і маніфестанти продовжують підходити. Мітинг проходить мирно. Він називається "Фестиваль "Людина з газу".

Назва пов'язана з недавніми подіями в країні, коли поліція застосовувала велику кількість сльозогінного газу для розгону демонстрацій. Газ став для маніфестантів одним із символів боротьби. Вони пояснюють, що саме з хмар газу народилися сьогоднішні протестувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Стамбулі під час розгону демонстрації поранили дванадцять журналістів

На площі встановлена ??сцена. Там періодично виступають артисти з революційними піснями та активісти політичних і громадських об'єднань. На площі багато дітей.

Тим часом, парк Гезі на площі Таксим, який став причиною заворушень і протестів у Туреччині, завтра буде знову відкритий для громадськості. Як повідомив губернатор Стамбула, влада завершила роботи з озеленення парку. З кінця травня протягом більше двох тижнів він був повністю зайнятий протестувальниками.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі протестувальники влаштували "газовий" фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути