четвер, 21 березня 2013 02:24

У Словенії після корупційного скандалу сформовано новий Кабінет міністрів

У Словенії після корупційного скандалу сформовано новий Кабінет міністрів
Парламент Словенії. Фото: EPA/ІТАР-ТАСС

Депутати Державних зборів (парламент — ред.) Словенії затвердили склад нового уряду республіки на чолі з прем'єр-міністром Оленкою Братушек. За новий Кабінет міністрів, сформований коаліцією з чотирьох партій, проголосували 52 народних обранця 90-місцевого парламенту. Проти висловилися 35 депутатів, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Як заявила Братушек, одним з перших завдань уряду буде "подолання політичної напруженості в суспільстві і встановлення соціального діалогу". У зв'язку з цим вона висловила сподівання, що під час прийняття ключових для країни рішень опозиційні партії будуть займати конструктивну позицію.

"У нинішній складній ситуації ми всі, незалежно від того, до якого політичного табору належимо, відповідальні перед країною і народом, - підкреслила вона. - Я впевнена, що ми знайдемо спільний шлях для нашого кращого майбутнього".

Згідно з коаліційною угодою, п'ять з 13 міністерств у новому уряді, а також крісло його голови зайняли представники партії Позитивна Словенія, по три міністерства — представники партій Соціал-демократи і "Громадянський список", два міністерства очолять члени Демократичної партії пенсіонерів Словенії.

Затверджений Кабінет міністрів став 11-м з моменту проголошення Словенією незалежності і виходу зі складу Соціалістичної Федеративної Республіки Югославія у 1991 році. Вперше його очолює жінка, до того ж вона стала наймолодшим словенським прем'єром. В останній день березня їй виповниться 43 роки. Більше половини міністрів у новому уряді представлено експертами з відповідних галузей.

Нова коаліція у Словенії була сформована 14 березня поточного року після того, як у результаті корупційного скандалу депутати Державних зборів винесли вотум недовіри прем'єр-міністру Янезу Янше та його уряду.

Зараз ви читаєте новину «У Словенії після корупційного скандалу сформовано новий Кабінет міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути