пʼятниця, 07 березня 2014 11:07

У Росії за день змінилося ставлення до Януковича після втечі - політолог

У Росії за день змінилося ставлення до Януковича після втечі - політолог
Віктор Янукович. Фото: www.radiosvoboda.org

Політолог Володимир Фесенко сумнівається, що колишні високопосадовці будуть затримані.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Якщо хтось залишився на території України, можливо, його й затримають. Але справа не в тому, що цього не хочуть робити. Все пояснюється простіше — практично всі підозрювані знаходяться на території Росії. Ніхто їх видавати не буде. Тут головний чинник — ставлення Росії до нинішньої української влади. Вони не визнають її. Для них це противники, ідеологічні та політичні вороги, поганий приклад для російської опозиції. Майдан для російського керівництва — неприйнятне явище. Тому і немає визнання влади, яка ним породжена. Тому ворог мого ворога — майже мій друг, видавати його не будемо", - зауважив експерт.

"Інша річ, що є серйозні підозри, чому так швидко зникли колишні можновладці, а дехто з них навіть опинився у радниках, наприклад, як в голови Нацбанку. Певне, в перші дні роботи нової влади спрацювало явище її вакууму. Правоохоронні органи були бездіяльними, а затримувати, крім них, ніхто не може. Самооборона Майдану намагалася щось робити, однак все ж це не спецслужба - не той масштаб. Влада просто прогавила момент. Я вважаю, що Януковича могли затримати. Він був в Криму. Коли Аваков говорить, що цим можна було збурити людей, але ситуація там була не такою, як зараз. Якби була проведена швидка та професійна спецоперація, все б вийшло. Чомусь випустили", - наголосив Фесенко.

Політолог зізнався, що останнім часом все частіше чує з різних джерел серйозну критику на адресу Авакова, тому варто було б розглянути питання про зміну керівництва міністерства внутрішніх справ, яке має очолити більш професійна та рішуча людина.

За його словами, Росія вже використала колишнього президента Віктора Януковича.

"Можливо, ще не по повній програмі, але в кримському сценарії його залучили. Я чув від різних людей, зокрема від наших журналістів, які були в Росії, що там ставлення до Януковича після поразки та втечі було ганебним. Але протягом одного дня все змінилося. Вирішили його використати для формальної легалізації відділення Криму від України. Спочатку призначення Сергія Аксьонова за згодою Януковича, потім його звернення про введення російських військ на територію України. Хтось вважав — нехай тікає, нічого поганого вже від нього не буде. Але таке судження виявилося величезною політичною помилкою", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «У Росії за день змінилося ставлення до Януковича після втечі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути