понеділок, 14 серпня 2023 21:45

У Раді зареєстрували постанову про звільнення скандального члена ЦВК і вже побачили помилку

У Раді зареєстрували постанову про звільнення скандального члена ЦВК і вже побачили помилку
Член ЦВК Юрій Буглак виїхав за кордон минулого року і отримує зарплату з державного бюджету, повідомили журналісти. Фото: radiosvoboda.org

У Верховній Раді народні депутати з фракції "Європейської солідарності" зареєстрували проєкт постанови про звільнення члена Центральної виборчої комісії Юрія Буглака, який мешкає у Сполучених Штатах Америки і якого призначили за квотою "ЄС".

Проєкт постанови з'явився на сайті парламента.

"Про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Буглака Ю.О", – сказано у тексті.

У фракції "ЄС" повідомили, що інформація журналістів щодо Буглака – колишнього народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" – є приводом для кадрового рішення "принаймні з позиції моралі та етики", пише "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одного "слугу народу" позбавили мандату: прогулявав Раду і оселився на Кіпрі

Водночас народний депутат від "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що не впевнений, що Буглака процедурно можливо звільнити постановою від нардепів.

Має бути подання голови ЦВК до президента, а потім президент надсилає подання до парламенту, сказав Железняк.

Згідно із законом "Про Центральну виборчу комісію", подання про звільнення члена ЦВК вносить голова комісії президенту. А президент упродовж 30 днів вносить до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень шляхом звільнення.

Минулого тижня журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" повідомили, що Буглак виїхав з України за 12 днів до повномасштабної російської агресії і з того часу не повертався, зберігає свою посаду. Посадовець живе з родиною у штаті Флорида поблизу Маямі. Журналісти з'ясували, що Буглаку нарахували півтора мільйона гривень з державного бюджету.

Юрій Буглак – член ЦВК з 2019 року, колишній головний юридичний радник кондитерської корпорації Roshen, нардеп восьмого скликання від БПП.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували постанову про звільнення скандального члена ЦВК і вже побачили помилку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути