понеділок, 31 серпня 2015 10:51

У Раді сьогодні з'явиться нова опозиція - Горбач

У Раді сьогодні з'явиться нова опозиція - Горбач
УНІАН

Рішення по децентралізації буде прийнято у першому читанні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політексперт Володимир Горбач.

"Я думаю, що одразу 226 голосів буде і навіть трохи більше. Треба розуміти, що це вже не просто поправки до тексту Конституції, це елементи набагато ширшого процесу, ніж українська політика. Це елемент стратегічної гри довкола російської агресії, і тому його так важливо пройти",- зауважив він.

На думку експерта, на позачерговому засіданні Верховної Ради утвориться опозиція прийняття децентралізації, і це можна використати на користь українській стратегії.

"Сьогодні у парламенті проявиться окрема, протилежна більшості, позиція противників децентралізації. А саме в частині Донбасу. І тут варто це використати це на користь, а не на шкоду",- підкреслив Горбач.

Він вважає, що така ситуація допоможе Україні грунтовно і планомірно підійти до рішення питання і виграти багато часу.

"Саме наявність такого ідейного противника у парламенті дає змогу Україні вести цю стратегічну гру у дві руки. Адже і прихильники, і противники можуть бути у одному човні, якщо між собою цивілізовано домовляться. А якщо згоди між депутатами не буде, то завжди можна порадитись із народом і провести референдум. За цей конструктивно проведений час, Росія встигне наробити все більше помилок у своїй політиці", - підкреслив політексперт.

Нагадаємо, сьогодні об 11:00 відбудеться позачергове засідання Верховної Ради. Депутати планують розглянути законопроект щодо змін до Конституції по децентралізації влади. Відмітимо, що Радикальна партія, члени якої наразі заблокували трибуну ВР, та "Самопоміч" заявили, що не голосуватимуть за зміни до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «У Раді сьогодні з'явиться нова опозиція - Горбач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути