субота, 14 липня 2012 17:37

У Раді не приймають законів. Там "розводят котят" - музикант

"Можливо, це лірика, але головне аби звучала дуже гарна українська мова", - каже під час свого виступу у п'ятницю ввечері перед Українським домом лідер гурту Mad Heads Вадим Красноокий і співає чергову пісню.

Автор: Фото: Світлана Грезда
  Вадим Красноокий співає перед мітингувальниками біля Українського дому у п'ятницю, 14 липня
Вадим Красноокий співає перед мітингувальниками біля Українського дому у п'ятницю, 14 липня

Люди піднесено аплодують. Двічі поспіль викликають музиканта на біс. На слова похвали організатора, який називає співака зіркою, той віджартовується: "Я чув, що зірки – це велике скупчення газів. А я музикант насамперед".

Після виступу розповідає, що прийшов до голодувальників, щоб їх підтримати і засвідчити свою громадянську позицію.

"Йдеться навіть зовсім не про мову, йдеться про порушення, з якими в Україні приймаються усі закони. Це кричуща ситуація, з якою треба негайно щось робити. Власне для того я сюди прийшов", - сказав музикант.

"Хотів підтримати тих людей, які відклали свої особисті справи, які знаходяться тут цілодобово, які таким чином привертають до цієї ситуації увагу всієї країни", - зазначив Красноокий.

На його думку, закон може бути однією з причин революції: "Дуже б хотілося, аби всі революції, які будуть відбуватися в Україні, були безкровні. Революція повинна відбутися у свідомості людей. Ми повинні працювати насамперед над собою".

Музикант пояснює, що найбільше його турбує те, що закон прийнятий незаконно.

"Це зроблено у цинічний спосіб з демонстрацією своєї сили, зневаги до всього суспільства, політичних опонентів. У Верховній Раді не приймають законів. Там, як люди нещодавно дізналися, "розводят котят". А так не повинно бути. Треба, щоб там сиділи законотворці і приймали закони. А хто займається розведенням кошенят, нехай іде туди, де їх розводять", - порадив Красноокий.

Стосовно мовного аспекту, за його словами, то українська держава повинна опікуватися насамперед державною мовою.

"А у російської мови є інша держава достатньо потужна. Це не означає, що треба створювати якусь проблему тим, хто хоче розмовляти російською. Треба вчити якомога більше мов. Але насамперед треба вчити державну, а не грати на інтересах тих людей, які ліниві, які не спромоглися за 20 років вивчити державну мову", - вважає Красноокий.

Як відомо, фраза про "розведення котят" належить "регіоналу" Михайлу Чечетову.

Зараз ви читаєте новину «У Раді не приймають законів. Там "розводят котят" - музикант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути