пʼятниця, 18 вересня 2015 15:00

У Путіна немає сил для наступу на Україну - історик

У Путіна немає сил для наступу на Україну - історик

У президента Росії Володимира Путіна немає сил для великого наступу проти України, але це не гарантує того, що він не спробує піти на подібні дії.

Таку думку висловив на сайті "Апостроф" російсько-американський історик Юрій Фельштинський.

"В українському питанні у Путіна вже сьогодні є безмежний простір для переговорів - але тільки для переговорів про відступ. Власне, це відступ давно вже Путіним розпочатий. Він може бути прискорений, загальмований або зупинений. Але прерогатива у цьому питанні, на жаль, перебуває в руках російського керівництва", - вважає він.

За словами Фельштинського, "у Криму, Донецьку, Луганську (на окупованому Донбасі, - ред.) і навіть у Придністров'ї, Південній Осетії і Абхазії Росією захоплені важливі плацдарми для подальшого наступу її армії. Ще один важливий плацдарм створений в Калінінградській області".

"Сил для такого наступу у Росії немає. Наміри наступати є, а сил немає. З цього не випливає, що напад не відбудеться. Приреченість агресора не є гарантією миру. У російсько-українській війні вже загинули, за останніми даними ООН, приблизно 8 тисяч людей; майже мільйон жителів східної України змушені покинути свої житла і піти частково в Росію, частково вглиб України", - також вважає історик.

"Російсько-українська війна - це сьогоднішня реальність, у яку нас занурив Путін. Україна не в змозі поки відстояти свою цілісність військовим шляхом. Вона відстояла свою незалежність, але не цілісність Те ж саме відбулося з Фінляндією в 1939-1940 роках і з Грузією у 2008-ому. Союзники України в теперішній війні чисельні, але нерішучі, в тому сенсі, що воліли б уникнути відкритого військового конфлікту з Росією, як свого часу намагалися уникнути конфлікту з Гітлером. Звинувачувати в такому підході Європу і США складно. Усі намагаються уникнути великої війни, навіть Путін, розуміючий, що не може таку війну ні вести, ні виграти. На жаль, це теж не є гарантією того, що велика війна не почнеться", -. додав він.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна немає сил для наступу на Україну - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути