вівторок, 26 серпня 2014 16:29

У Путіна на руках більше карт, ніж у Порошенка - експерт

У Путіна на руках більше карт, ніж у Порошенка - експерт
Фото: joinfo.ua

Поки важко сказати, яких домовленостей досягнуть в Мінську президенти Росії і України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"У нас хороший молодий президент, який в першому турі набрав більше 50 відсотків голосів виборців. Це рідкість. Але проблема полягає в тому, що він - олігарх. Ми не знаємо, що він поставить на перше місце в переговорах з Путіним - свої матеріальні інтереси або державні. Ніхто не звертає увагу на те, що буквально напередодні поїздки в Мінськ раптом президент заметушився і передав права на продаж своїх активів компанії "Rothschild". А вона має близькі стосунки із Путіним. Немає ніякої гарантії, що зараз російський та український президенти не обговорюють потрійну ціну його бізнесу, який продадуть через посередника. Так Путін поступав з попередниками Порошенка. А якби мали справу з чистим політиком, то знали б, що там йдуть політичні переговори", - зазначив він.

За словами експерта, у Путіна більше на руках матеріальних і політичних карт, чим у Порошенка. "Український президент хотів до дня переговорів отримати військову перевагу на Донбасі. Але цього не сталося. Тому я б на місці Порошенка не сильно прагнув на зустріч з Путіним, а передоручив би це переговорним групам. Може, ще не пізно", - наголосив Небоженко.

"Але зараз треба думати не про зміст домовленостей двох президентів, а про те, наскільки вони можуть виконати свої зобов'язання. Путін не зможе і не захоче зупинити війну на Донбасі. Тому що зачепили його честолюбство та комплекси", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна на руках більше карт, ніж у Порошенка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути