середа, 28 листопада 2012 11:16

У ПР пообіцяли, що результати референдумів не будуть "рахувати" так само, як під час виборів

У ПР пообіцяли, що результати референдумів не будуть "рахувати" так само, як під час виборів
"Результати, отримані на референдумі і виборах, є обов'язковими". Фото: osvita.ua

За рішенням КСУ, результати, отримані на референдумі і виборах, є обов'язковими.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи ухвалення закону про референдум.

"Якщо буде воля українського суспільства, то окрім тих питань, які не можна виносити на референдум, а це питання бюджету, податків, плюс амністії — все можна винести і розглянути", - підкреслив він.

"Регіонал" додав: "Є рішення Конституційного суду, де чітко прописано, що результати, отримані на референдумі і виборах, є обов'язковими. Бо виникає питання — а що це за пряма участь громадян в управлінні державою, яка може бути блокована тими, кого вони обрали?".

Відповідаючи на запитання, чи влада так само буде "рахувати" результати референдуму, як і під час виборів, Олійник запевнив, що ні.

Водночас, говорячи про те, навіщо в законі прописано обмеження щодо агітації за чи проти референдуму, нардеп наголосив: "Такі обмеження є загальними з точки зору європейських традицій і не суперечать Конституції України".

Нагадаємо, що вчора, 27 листопада, президент Віктор Янукович підписав закон про референдум. 6 листопада Верховна Рада ухвалила закон "Про всеукраїнський референдум". Законом передбачено, що всеукраїнський референдум може бути: про схвалення нової редакції Конституції України, внесення змін до Конституції України, скасування, втрату дії або визнання недійсним закону про внесення змін до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «У ПР пообіцяли, що результати референдумів не будуть "рахувати" так само, як під час виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути