субота, 05 жовтня 2013 10:58

У понеділок Янукович зустрінеться з президентами Німеччини та Італії

У понеділок Янукович зустрінеться з президентами Німеччини та Італії
Віктор Янукович Фото: grif.kiev.ua

Президента України Віктор Янукович 7 жовтня з робочим візитом відвідає Польщу, а на 9-е число запланований офіційний візит глави держави до Туреччини. Про це повідомляє прес-служба президента з посиланням на інформацію його радника - керівника Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрія Гончарука.

За його даними, в рамках робочого візиту до Польщі глава держави відвідає Краків, де візьме участь у багатосторонній зустрічі з президентами Польщі Броніславом Коморовським, Федеративної Республіки Німеччина Йоахімом Гауком та Італії Джорджіо Наполітано.

"Головна тема, яку обговорюватимуть президенти, - європейська інтеграція України у світлі підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час Вільнюського саміту ініціативи "Східне партнерство" в листопаді поточного року. Поряд з цим планується приділити увагу питанням багатостороннього співробітництва в енергетичній і транспортній сферах", - цитує прес-служба Гончарука.

У Кракові також передбачається підписання президентами України та Польщі Програми українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки.

Ключовим елементом візиту Януковича до Туреччини є проведення Третього засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною, зазначив Гончарук. Під час відвідування Анкари президент України зустрінеться з турецьким колегою Абдуллахом Гюлем і головою уряду Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Сторонами планується до обговорення широке коло актуальних питань двосторонньої взаємодії у торговельно-економічній, енергетичній, транспортній, науково-технічній, гуманітарній сферах, розширення міжрегіональних зв'язків, а також міжнародного порядку денного. Під час візиту планується підписання Плану заходів з розвитку відносин між Україною і Туреччиною на 2014-2015 роки, а також низка двосторонніх документів у сферах освіти, конкурентної політики та лісового господарства.

Зараз ви читаєте новину «У понеділок Янукович зустрінеться з президентами Німеччини та Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути