субота, 25 січня 2014 00:56

У Полтаві можливий штурм облдержадміністрації перенесли на суботу
11

Близько двох тисяч полтавців сьогодні увечері пікетували облдержадміністрацію. Вхід до будівлі перекрили близько сотні "беркутівців". За неофіційними даними ще стільки ж було у середині. Люди були готові до штурму, однак координаторам місцевого Майдану вдалося переконати полтавців не йти у наступ. Тим не менш голова обласної "Свободи" Роман Чабановський підкреслив, що влада не залишає людям іншого виходу, крім озброєння усіма підручними засобами, у тому числі бруківкою.

"У Києві влада вже змінилася. І вам тут нічого стояти, бо усі, хто сидить у середині облдержадміністрації — вже не влада. Влада перейшла до народу і тому закликаю вас перейти на бік людей", - сказав Чабановський звертаючись до бійців полтавського "Беркуту".

З двадцять хлопців років 20 у масках та з бітами в руках, після виступу Чабановського, почали скандувати "На штурм!". Їх заспокоїли інші виступаючі, які зауважили, що сьогодні у Полтаві проходить попереджувальна акція. Однак, якщо до завтрашнього вечора губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко не подасть у відставку, демонстранти виступатимуть рішучіше.

"Ми не здамося, розумієте! Ми народ і ми будемо захищатися. Ми захищаємо свою землю, своїх рідних та свої домівки. Ви, міліціонери, захищаєте бандитів. Та зрозумійте, що ця влада паде і ви потрапите під народний суд. Думайте хлопці і переходьте на бік народу", - звернувся до міліціонерів і Олександр Русін, заступник колишнього мера Полтави Андрія Матковського.

Після 40-хвилинного мітингу облдержадміністрації, люди перекрили рух транспорту і колоною рушили до міської ради. Біля будівлі "беркутовців" не було, стояло не більше 30 міліціонерів у формі. Активісти заспівали гімн України і рушили до Свято-Успенського собору Київського Патріархату. Там відбулася панихида за загиблими активістами Київського Майдану.

Для Полтави сьогоднішня кількість людей, які прийшли на мітинг — рекордна. До цього на щоденні акції приходило не більше 300 полтавців. Завтра координатори Майдану очікують 5-10 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві можливий штурм облдержадміністрації перенесли на суботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути