вівторок, 21 червня 2011 12:17

У подіях 9 травня і 22 червня лежить московська політтехнологія - експерт

У подіях 9 травня і 22 червня лежить московська політтехнологія - експерт

У Львові 22 червня можуть повторитися події 9 травня, коли сталися сутички.

"Все буде залежати від того, чи привезуть до Львова депутатів Держдуми Росії. Це була б суперпровокація", - сказав директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

Проте експерт вважає, що рішення Конституційного суду "повністю унеможливлює провокації з червоним прапором". За його словами, і голова Львівської ОДА, і міліція розуміють наслідки.

"Червоних прапорів окупаційної радянської держави не повинно бути. Їх потрібно просто спалювати", - наголосив Соскін.

Він підкреслив, що президента Віктора Януковича підставили із підписанням закону про червоні прапори.

"Є рішення Конституційного суду. Погано тільки, що немає політичної і юридичної відповідальності. Президент звернувся до Мін'юсту, щоб дали юридичну експертизу, після якої він підписав закон. Таким чином його підставили. Після цього в Адміністрації президента мали б почати розслідування, як це сталося", - зазначив експерт.

Соскін переконаний, що в основі конфлікту навколо подій 9 травня і 22 червня лежить московська політтехнологія поглинання України.

"Є чітко розроблена парадигма, план дій — розрізати Україну. Поглинути її неможливо, загарбати за допомогою відкритої агресії і окупувати неможливо, довести до банкрутства теж. Найкраще спровокувати конфлікт із середини. Ця модель була розроблена ідеоголом-євразистом Олександром Дугіним. Її мета — розрізати країну на чотири анклави: лівобережну і правобережну Україну, Крим і Галичину", - розповів він.

Експерт також додав, що створення штабу з протидії провокаціям є необхідним: "Це потрібно робити спільно з губернатором, мером, міліцією, СБУ, щоб не було дилетантства як 9 травня".

Зараз ви читаєте новину «У подіях 9 травня і 22 червня лежить московська політтехнологія - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути