середа, 04 липня 2012 22:23

Спецтема: Боротьба за "мову"

У питанні про усунення Литвина від влади не варто чекати логічних дій – політолог

У питанні про усунення Литвина від влади не варто чекати логічних дій – політолог
Фото: genshtab.censor.net.ua

Влада діє нелогічно й абсурдно.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Віталій Бала коментуючи коментуючи питання, чи cпробує влада усунути від влади спікера Володимира Литвина після зміни умов переобрання голови парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин оголосив про відставку: "Мене підставили"

"Після вчорашнього голосування за закон № 2073(Про засади державної мовної політики – ред.), той спосіб, в який воно було зроблене, тепер зміна регламенту для вирішення своїх вузьких політичних інтересів, які на сьогодні не відповідають інтересам української держави, - це ще один крок для засвідчення делегітимізації Верховної Ради в житті України", - вважає Бала.

Від того, що відбувається у парламенті сьогодні вже навіть не смішно, каже експерт.

"Верховна Рада продовжує себе не просто дискредитувати, а це вже стає не просто смішно, але й смішно і сумно. Вони вже взагалі не розуміють, в кого вони перетворюються – в якихось політичних клоунів", - наголосив він.

На питання про те, чи вигідно владі усувати Литвина з посади, політолог зазначив: "А їм було не вигідно приймати цей мовний закон, ну це ж не завадило їм його прийняти. Політична логіка прийняття рішень сьогодні виглядає не те, що сумнівною, а якоюсь абсурдною, нелогічною. З точки зору здорового глузду, всі ці кроки ситуацію тільки погіршують – в першу чергу в контексті не тільки парламентаризму, а взагалі діяльності цих інституцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники української мови, співаючи гімн, позривали шоломи з "беркутівців"

Також Бала додав, що Литвин серйозно завадив планам влади, а тому у подальшому її плани теж можуть не принести бажаного результату.

"Я б хотів вірити, що це гідність Литвину дала підстави виголосити емоційну заяву – вона була дійсно емоціональною, бо він назвав речі своїми іменами. І це говорить про те, що ситуація стає неконтрольованою і в цьому випадку всі рішення, які вони приймають, носять характер фігового політичного листочка, який пробує тим чи іншим чином замаскувати те беззаконня, яке почав демонструвати парламент. Безумовно, що рішення Литвина достатньо серйозно спутало карти ініціаторам усіх подій, які відбулися вчора, це застало їх зненацька. Думаю, все що вони робитимуть буде рефлекторним і в найближчому майбутньому часі ці дії матимуть не ті наслідки, на які вони розраховували. І вони їм мало допоможуть у виконанні тих завдань, які вони перед собою поставили", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «У питанні про усунення Литвина від влади не варто чекати логічних дій – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути