Ексклюзиви
понеділок, 24 лютого 2014 21:35

У період протестів в Україні не було серйозних випадків антисемітизму - Рабинович

У період протестів в Україні не було серйозних випадків антисемітизму - Рабинович
Вадим Рабинович Фото: runyweb.com

У період громадянського протистояння в Україні не було серйозних випадків антисемітизму в країні. Про це йдеться в сьогоднішній заяві президента Всеукраїнського Єврейського конгресу (ВЄК), співголови Європейського Єврейського парламенту ( EJP ) Вадима Рабиновича.

"Весь період подій в Україні, що відбувалися, я безпосередньо перебував у Києві і на власні очі - а не по ТБ і зі ЗМІ - спостерігав за ситуацією . Об'єднана Єврейська громада України і Всеукраїнський Єврейський конгрес весь цей час перебували в постійному контакті з єврейськими громадами по всій Україні і з правоохоронними органами, моніторили і вивчали ситуацію. Загальна обстановка стосовно Єврейської громади України - толерантна і спокійна, ніяких масових сплесків або загострення антисемітизму в Україні немає", - зазначив Рабинович.

За його словами, кілька тижнів тому були зафіксовані випадки нападу на членів громади у синагоги на Подолі в Києві. Ситуація розслідується, правоохоронцями порушено кримінальну справу, у слідства є матеріали відеофіксації. Рабинович впевнений, що розслідування буде доведено до кінця.

Також в ніч на 24 лютого пляшка із запальною сумішшю була кинута невідомими в стіну синагоги в Запоріжжі. Ніяких серйозних наслідків і пошкоджень в результаті цього немає, все буде відновлено. Правоохоронні органи серйозно займаються ситуацією, порушено кримінальну справу, є матеріали відеоспостереження.

"Я особисто спілкувався і з керівниками низки груп, які вважають себе радикальними, які запевнили мене, що ніяких проявів антисемітизму не планувалося і не буде. Крім того, вони особливо підкреслювали, що будуть нещадно боротися з подібними проявами в своєму середовищі. Хочу ще раз повторити: навіть у непростий період громадянського протистояння ніяких підстав, щоб стверджувати про якісь серйозні випадках антисемітизму в Україні немає", - заявив Рабинович.

"Таким чином я категорично спростовую заяви про факти масового антисемітизму та ксенофобії в Україні, які з'явилися у низці зарубіжних ЗМІ і не відповідають дійсності! Нагнітання обстановки навколо цього питання носить провокативний характер і не сприяє спокійному життю єврейської громади України. Разом з усім народом України єврейська громада буде активно брати участь у будівництві демократичної держави і сприяти відродженню та процвітанню країни", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У період протестів в Україні не було серйозних випадків антисемітизму - Рабинович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути