понеділок, 26 вересня 2011 09:28

У Партії регіонів запевнили, що Україні "світить" європейська перспектива

У Партії регіонів запевнили, що Україні "світить" європейська перспектива

В Угоді про політичну асоціацію європейська перспектива України буде зафіксована.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко, коментуючи появу у ЗМІ інформації, що нібито у підсумковій декларації саміту Східного партнерства у Варшаві не буде запису про "європейську перспективу" східних сусідів ЄС, у тому числі України.

"Навіть якщо у підсумковій декларації саміту Східного партнерства не буде запису про "європейську перспективу" східних сусідів ЄС, це не означає, що такого формулювання не буде в Угоді з Україною. Адже йдеться про різні програми Євросоюзу, та взаємодію з шістьма, хоч і сусідськими, але дуже різними країнами", - відзначив Вечерко.

Як додав депутат, першочергово проект Європейського Союзу Східне партнерство мав і має на меті зміцнення стосунків зі східними сусідами ЄС  - Україною, Молдовою, Білоруссю, Грузією, Вірменією та Азербайджаном.

"У майбутній угоді України і Євросоюзу про асоціацію має бути закріплена перспектива членства української держави в ЄС, тим паче що під час минулих самітів та у декількох резолюціях Європарламенту щодо України такі формулювання вже були. Тому, враховуючи контекст двосторонніх взаємин України та Євросоюзу, а також заяви лідерів політичної думки ЄС та ЄП, можу запевнити, що європейська перспектива України буде підтверджена в Угоді про асоціацію", - запевнив "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів запевнили, що Україні "світить" європейська перспектива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути