вівторок, 21 червня 2011 09:24

У Партії регіонів хочуть, аби борги Тимошенко повернули Росії через прокуратуру

У Партії регіонів хочуть, аби борги Тимошенко повернули Росії через прокуратуру

Член парламентської фракції Партії регіонів, член тимчасової слідчої комісії ВР з питань газових угод у 2009 році Володимир Олійник вважає, що на лист Міністерства оборони Росії з вимогою повернути борг компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) має відреагувати прокуратура України.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, Олійник зазначив: "У такому випадку органи прокуратури повинні подивитись, як саме вони повинні розглядати цей борг: як борг приватної структури або борг державний", - зазначив політик.

"А відтак прокуратура повинна порушити кримінальну справу і провести всестороннє розслідування: в результаті яких дій з боку державних службовців виник борг, пред'явлений, по суті, українському народу", - наголосив Олійник.

Також народний депутат нагадав, що ще за часів прем'єрства Павла Лазаренка той підписував відповідні листи на адресу уряду Росії з проханням підтримати приватну структуру Юлії Тимошенко – ЄЕСУ.

Нагадаємо, Міністерство оборони Росії звернулось із листом до Кабінету міністрів України, в якому відомство просить погасити борг корпорації "Єдині енергетичні системи України" на суму 405,5 мільйонів доларів.

Раніше, у березні, прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко у 2009 році підписала газовий контракт з Росією в обмін на списання боргів ЄЕСУ.

Керівником корпорації ЄЕСУ у 1995-1997 роках була Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів хочуть, аби борги Тимошенко повернули Росії через прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути