понеділок, 24 жовтня 2011 11:33

У Парижі мітингували на підтримку Тимошенко

У Парижі мітингували на підтримку Тимошенко

У неділю, 23 жовтня, у Парижі пройшов мітинг на захист демократії в Україні. Організатором мітингу виступив Репрезентативний Комітет Української Громади Франції.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Близько 120 учасників, що зібралися на площі Прав Людини у французькій столиці, висловили свою позицію щодо ситуації в Україні, вимагаючи звільнення лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Французи українського походження, українці, що проживають у Франції, а також їхні французькі друзі об'єднали свої зусилля, аби привернути увагу на зникнення демократичних установ, які є невід'ємною частиною європейського суспільства, та повернення України до тоталітарного режиму", - йдеться у повідомленні.

На плакатах, які тримали учасники акції, наголошувалося на утисках свободи слова в Україні, на недотриманні прав людей. Говорили протестуючі і про тиск з боку української влади на незалежну судову систему.

Нагадаємо, що раніше французський письменник та філософ Даніель Сальваторе Шиффер почав збір підписів за звільнення Тимошенко. За словами філософа, петицію згодом планується офіційно передати українському президенту Віктору Януковичу і судді Печерського районного суду Києва Родіону Кірєєву.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі мітингували на підтримку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути