пʼятниця, 01 серпня 2014 22:09

У НАТО не заявляли про використання Україною балістичних ракет - Долгов

У НАТО не заявляли про використання Україною балістичних ракет - Долгов
Фото: azeta.ru

У НАТО категорично заперечують, що надали інформацію про нібито підтвердження використання балістичних ракет українськими військовими. Про це заявив глава місії України при НАТО, посол Ігор Долгов, інформує Тиждень.ua із посиланням на УНІАН.

"Сьогодні почали поширюватися повідомлення про нібито використання збройними силами України під час АТО "балістичних ракет". Деякі з тих джерел посилалися на НАТО. У зв'язку з цим місія України при НАТО перевірила ці повідомлення й отримала інформацію в Альянсі, що ні у штаб-квартирі, а ні в Монсі (SHAPE) офіційні представники таких повідомлень не розповсюджували. Їх не було", - зазначив Долгов.

Відповідаючи на запитання, з якою метою була поширена така інформація, глава місії звернув увагу на те, що найбільш зацікавилися цим повідомленням російські, або пов'язані з російськими джерела масової інформації.

"Мета стає очевидною – коли кожного дня Україна наводить факти обстрілів нашої території з того боку, і коли цьому немає що протиставити, то, очевидно, в хід йдуть всі можливі засоби, в тому числі, і поширення без жодних на те підстав такого роду псевдоповідомлень", - вважає Долгов.

Водночас представник штаб-квартири сил НАТО в Європі (SHAPE) Алехандро Муноз заявив, що Альянсу недоречно підтверджувати використання Україною балістичних ракет.

"З точки зору НАТО, нам недоречно підтверджувати, але ми можемо сказати, що Україна зараз стоїть перед загрозою безпеці і має право реагувати у відповідь пропорційно та доречно", - заявив Муноз.

Нагадаємо, раніше видання Deutsche Welle з посиланням на представника прес-служби альянсу у Брюсселі, який відповів на запит видання, повідомило, що НАТО підтвердило використання українськими військовими балістичних ракет малої дальності проти бойовиків у зоні АТО. Водночас, в РНБО дану інформацію спростували.

Раніше на телеканалі CNN повідомили, що українські війська протягом двох діб застосували проти терористів у Донбасі балістичні ракети малої дальності. Йдеться про ракети, обладнані боєголовками 454 кг та здатні летіти на 89 км.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО не заявляли про використання Україною балістичних ракет - Долгов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути