четвер, 27 грудня 2012 13:15

"У нас вже є один нев'їздний до США, наступним буде Лавринович" - Власенко

"У нас вже є один нев'їздний до США, наступним буде Лавринович" - Власенко
Сергій Власенко. Фото: ru.tsn.ua

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко написала звернення до міністра юстиції США з вимогою розслідувати діяльність компанії Skadden в Україні.

Про це на прес-конференції заявив її захисник, народний депутат Сергій Власенко.

Він розповів, що вчора Тимошенко написала заяву до міністра юстиції США щодо розслідування корупційної оборудки американської компанії, яка готувала, так званий, звіт щодо справи екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада може і буде працювати без п'яти депутатів - Лавринович

"Зазначена заява сьогодні була відправлена до американського Мін'юсту. Юлія Володимирівна просить Мін'юст США надати правову оцінку діям юристів Skadden щодо корупційного фінансування їхньої роботи в України. У випадку підтвердження цих фактів Юлія Володимирівна вимагає порушити відповідні кримінальні справи, не тільки проти осіб з американської сторони, які були залучені в цю оборудку, мова йде про українських чиновників, які в незаконний спосіб залучили юристів Skadden, які здійснювати роботу для українського уряду", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавринович запевняє, що Прасолов займає свою посаду законно

Власенко зауважив, що перш за все мова йде про міністра юстиції Олександра Лавриновича. Він не виключає, що міністра може спіткати доля заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, якому нещодавно анулювали візу: "У нас вже є один нев'їздний до США, наступним буде Лавринович".

Він також сказав, що Тимошенко написала листа саме до міністра юстиції США, бо за американським законодавством, саме він виконує роль Генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «"У нас вже є один нев'їздний до США, наступним буде Лавринович" - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути