понеділок, 20 січня 2014 20:01

"У нас вже нова країна. Треба думати, як жити далі" - експерт

"У нас вже нова країна. Треба думати, як жити далі" - експерт
Фото ric.ua

Заступник директора Інституту соціології Академії наук Євген Головаха переконаний, що в результаті прийнятих законів 16 січня та заворушень на вулиці Грушевського, в Україні встановлюється нові політичні реалії. Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Проблема в тому,що у нас ще не та політична культура, коли б з Майданів виростали лідери. Поки вони формуються із політичних організацій. Вже є достатнього лідерів, їм лише варто між собою розібратись: хто перший, хто другий, хто третій", - наголосив заступник директора Інституту соціології Академії наук.

Окрім того, за словами експерта, "поки вони це з'ясовують це, то в країні встановлюється новий режим".

"У нас вже нова країна. Треба вже говорити про те, як далі жити. Треба це усвідомити. Кожен для себе має вирішити як жити далі. Якщо будуть люди, які знайдуть шляхи виходу із цієї кризової ситуації, так що би суспільство це сприйняло, то він би став лідером", - підкреслив Головаха.

Нагадаємо, тисячі активістів вчора намагались потрапити до Урядового кварталу зі сторони вулиці Грушевського. Вона була перекрита кордоном внутрішніх військ. Люди вийшли на протест прийнятого 16 січня закону "Колесніченка-Олійника", який згодом підписав президент України Віктор Янукович. ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" вносяться зміни щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян. Експерти переконані, що ним буде знищена свобода слова в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"У нас вже нова країна. Треба думати, як жити далі" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути