вівторок, 01 листопада 2011 15:37

У МЗС ще не знають, коли Янукович полетить до Брюсселя

У МЗС ще не знають, коли Янукович полетить до Брюсселя

Міністерство закордонних справ Україна не може назвати конкретну дату візиту президента України Віктора Януковича до Брюсселя.

Про це заявив сьогодні на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

На запитання, чи планується найближчим часом візит президента України до Брюсселя, Дикусаров зазначив: "Термінів ми не називаємо, переговорний процес (про асоціацію) йде, і все залежить від нього. Ми налаштовані, що переговорний процес завершиться до кінця цього року, і від його результатів залежатимуть дати візитів українських високопосадовців до Брюсселя".

Крім цього, журналісти поцікавилися, яка сьогодні позиція Європи, щодо того, щоб в Угоді про асоціацію був пункт про перспективу членства України в ЄС.

"Сама по собі Угода дає європейську перспективу. Але звичайно, Україна - європейська держава, яка прагне стати повноправним членом. На переговорах ми керуємося цими посиланнями і намагаємося знайти компромісні рішення. Це складні переговори, але вони ведуться. І на те вони і переговори, щоб не все розповідати. Переговори важко іноді коментувати, коли вони в активній стадії. Вони не завершені, але ми орієнтуємося на успіх", - відповів Дикусаров.

Нагадаємо, Європейський парламент у четвер, 27 жовтня, простою більшістю підтримав об'єднану резолюцію по Україні.

Тим часом, в Адміністрації президента України не виключають можливості візиту президента до Брюсселю до грудневого саміту Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС ще не знають, коли Янукович полетить до Брюсселя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути