Ексклюзиви
вівторок, 23 грудня 2014 22:49

У МЗС Латвії вважають вступ України у НАТО можливим

У МЗС Латвії вважають вступ України у НАТО можливим
Фото: emaidan.com.ua

Посол Міністерства закордонних справ Латвії Карліс Ейхенбаумс заявив про можливість членства України в НАТО. За його словами, це право України як суверенної держави, передає Delfi.

"Це не неможливо. Пригадаємо, наприклад, рішення Бухарестського саміту (згідно з яким Україна і Грузія будуть прийняті в НАТО, щойно виконають всі попередні умови)... Країни запрошуються і приймаються в НАТО", - сказав Ейхенбаумс агентству LETA, зазначивши, що це не швидкий процес.

"Вступ у НАТО потребує часу, якщо згадати наш досвід", - додав дипломат.

Нагадаємо, Верховна Рада внесла зміни до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України", що передбачають відмову від позаблокового статусу країни. За законопроект, внесений на минулому тижні президентом України Петром Порошенком, у вівторок проголосували 303 депутати.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, позаблоковий статус України виявився неефективним для забезпечення безпеки країни.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС Латвії вважають вступ України у НАТО можливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути