субота, 12 липня 2014 18:18

У Москві померла російська опозиціонерка Валерія Новодворська

У Москві померла російська опозиціонерка Валерія Новодворська
Фото: itar-tass.com

У Москві у віці 64 років померла засновниця ліберальної партії "Демократичний союз", опозиційний політик і громадський діяч, Валерія Новодворська. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в медичних колах.

"У суботу Валерія Іллівна була госпіталізована в одну із столичних клінік, але врятувати її не вдалося, вона померла", - йдеться в повідомленні.

Валерія Новодворська була видатним політичним діячем, брала участь в організації мітингів. Також вона є автором книг "Над пропастью во лжи", "Мой Карфаген обязан быть разрушен", "По ту сторону отчаяния", "Прощание славянки", "Поэты и цари".

У своїх відео Новодворська висловлювала підтримку київському Майдану і Україні в проведенні АТО.

У березні 2014 року записала відеозвернення до активістів українського "Правого сектора", в якому закликає їх активніше впливати на новий український уряд, щоб протистояти Росії. Слідчий МВС РФ у відставці Павло Карпов заявив, що поширене в інтернеті звернення Новодворської до Дмитра Ярошу є публічним закликом до здійснення екстремістської діяльності, розпалює ненависть і ворожнечу.

Зараз ви читаєте новину «У Москві померла російська опозиціонерка Валерія Новодворська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути