четвер, 12 січня 2012 11:31

У Луцьку вдруге заборонили радянську символіку

У Луцьку вдруге заборонили радянську символіку

Луцькі депутати на позачерговій сесії вдруге підтвердили, що не хочуть бачити на публічних заходах у місті радянської символіки. Вони відхилили протест міської прокуратури, яка оскаржила їхнє рішення, прийняте ще навесні 2011 року.

28 депутатів міськради з 34 присутніх на сесії проголосували за те, щоб не розглядати протест прокуратури, яка оскаржувала їхнє рішення від 20 квітня минулого року.

Тоді Луцька міська рада заборонила використовувати радянські прапори і символіку під час масових заходів. Зокрема, це стосувалось і розміщення їх на державних і комунальних установах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Компартії вірять, що червоний прапор пасує Україні

Минулого тижня прес-служба прокуратури області повідомила, що те рішення оскаржене, бо, зокрема, порушує закони "Про місцеве самоврядування", "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" і порушує право громадян на вільний вибір використання символіки й прапорів під час мітингів, ходів і демонстрацій, а також право політичних партій використовувати власну символіку, що має окремі елементи, ідентичні радянській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС кажуть, що закон про "червоний прапор" може довести до крові

Засідання міськради супроводжувалось пікетом комуністів і комсомольців: кілька десятків людей з червоними прапорами стояли під радою, демонструючи символіку, яку вдруге забороняли депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович підписав закон про червоний прапор, щоб в Європі не розслаблялись - Тимошенко

Вони поширили листівку, у якій йдеться: "Своєю акцією ми, комуністи та комсомольці міста, хочемо привернути увагу співгромадян до того, як бездарно та недолуго депутати Луцької міської ради користуються мандатом депутата, довірою виборця. Вони забороняють символіку "серп і молот", символ єднання робітника і селянина у своїй боротьбі за соціальну справедливість! Завтра вони приймуть рішення щодо заборони думати, читати, вірити , чи сумніватись..."

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку вдруге заборонили радянську символіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути