субота, 14 травня 2016 08:30

У Луценка-генпрокурора є потенціал - експерт

У Луценка-генпрокурора є потенціал - експерт
Олеся Яхно/uapress.info

Юрій Луценко може зламати прокуратуру. Відсутність досвіду роботи в органі та політична діяльність можуть цьому посприяти.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала політтехнолог Олеся Яхно.

"Для суспільства краще обрання генпрокурора, ніж його відсутність. Це кандидатура, яку вносить президент. І за діяльність чи бездіяльність Луценка відповідатиме Порошенко. Іміджем", - упевнена Яхно.

Наразі активно критикують зміни до закону про прокуратуру, які дозволяють людині без юридичної освіти стати генеральним прокурором. На думку експерта, не завжди професійні критерії гарантують якісну роботу. І навпаки.

"Можна вибудовувати ідеальні критерії для генпрокурора. Це юридична освіта, досвід роботи в прокуратурі, гарна репутація, політична воля. Але це складно поєднати. У Шокіна були освіта і стаж роботи. Запорукою ефективної роботи ці критерії не стали. Треба чітко сформувати очікування суспільства. Новий генпрокурор має розслідувати резонансні справи. Розкрадання, вивезення коштів представниками попередньої влади, справи Майдану. Боротися з корупцією. Реформувати прокуратуру. Почати варто з останнього", - сказала політтехнолог.

Вона упевнена, що Луценко як людина з-поза системи прокуратури зможе зламати її зсередини.

"У Луценка є якості, щоб реалізувати ці пункти. Потрібно знищити кастовість всередині органу. Із цим людина не з системи може впоратися. Може стати плюсом те, що він політик. На нього менше здійснюватиметься політичний тиск", - вважає Яхно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти показали будинок генпрокурора

Як відомо, 12 травня Верховна Рада призначила Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка-генпрокурора є потенціал - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути