вівторок, 14 червня 2016 12:36

У Луценка розповіли про чистки в ГПУ

У Луценка розповіли про чистки в ГПУ

Близько третини нинішніх співробітників ГПУ є чесними, професійними і порядними людьми. Їм соромно за теперішню прокуратуру.

Про це в інтерв'ю "Цензору" сказала заступник генерального прокурора Валентина Теличенко.

"Треба враховувати, що не всі, хто працює в українській прокуратурі - покидьки. Близько третини таких, кому соромно за нинішню прокуратуру. Ці люди хочуть працювати чесно, отримувати за це нормальну оплату і спокійно спати вночі. Це надзвичайно цінні люди . Дві третини, при цьому, залишається баластом, але вони теж є різної якості. Тому я не хочу сказати, що всі ці дві третини, або нехай 60%, будуть звільнені. Частина з них, якщо зрозуміють, що все дуже серйозно, можуть працювати. Але вони повинні боятися використовувати свій досвід незаконним шляхом", - розповіла Теличенко.

При цьому заступник генпрокурора додала, що співробітників ГПУ, зокрема прокурорів, чекають серйозні перевірки. Цим буде займатися Департамент внутрішньої безпеки ГПУ під керівництвом Петра Шкутяка.

"Перевірки - вимушене явище. Хто першим потрапить під увагу - не буду розповідати, нехай всі будуть готові до перевірки. Є скарги (на роботу прокурорів. - ред.). Їх дуже багато. Співробітники повинні усвідомлювати: один раз проколеться - другої можливості не буде. Звичайно, не може все зробити один Шкутяк або одна Теличенко. Працюватиме група людей. Для початку будемо обходитися тим, що є, посилаючись на Кодекс професійної етики та поведінки працівників прокуратури і за допомогою перевірок на добропорядність. Але зміни законодавства теж будуть і наше завдання їх розробити. Дуже важлива участь в цьому процесі громадськості. Для цього на сайті Генпрокуратури відкрита лінія [email protected]. Туди ми приймаємо скарги, бажано - з відео-аудіо, про неналежну поведінку прокурорів, про їхні доходи, про все, що хочете поскаржитися", - розповіла Теличенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко відреагував на можливе скасування люстрації

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що відомство чекають масштабні зміни.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка розповіли про чистки в ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути