четвер, 13 грудня 2012 17:03

У Лавриновича збрехали: міжнародні юристи підтвердили політичність справи Тимошенко — Соболєв

У Лавриновича збрехали: міжнародні юристи підтвердили політичність справи Тимошенко — Соболєв
Сергій Соболєв каже, що в Мін'юсті збрехали. Фото: news.online.ua

"Бютівець" Сергій Соболєв наголошує, що в Міністерстві юстиції висновок компанії "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" щодо справи Юлії Тимошенко не читали.

Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua. Нагадаємо, що ця компанія займалася оцінкою правомірності вироку Юлії Тимошенко. На сайті Мін'юсту нині опублікована інформація, що юристи не виявили політичної складової у вироку екс-прем'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мін'юст заплатив юристам за сумнівні висновки про неполітичність справи Тимошенко?

"На відміну від Міністерства юстиції, я читав не тільки висновки — переглянув майже триста сторінок доповіді. Подивився висновок, який зроблений на півтори сторінки. У ньому чітко сказано про те, що весь процес Тимошенко не відповідає жодному процесу демократичного суду. Більше того, вони прямо назвали усі пункти, які цьому не відповідають: починаючи від пунктів неможливості заслухати свідків, що є прямим порушенням судової практики у Європі і США, неможливості надати докази суду, упереджене судочинство, кінцевий висновок — політично вмотивований процес. Тому Мін'юст має не брехати на своєму сайті, а опублікувати повний текст, або принаймні висновки", - зауважив Соболєв.

Він додав, що замість тексту висновків в міністерстві вихопили лише певну його частину і перекрутили.

"Ситуація ще й в тому, що це замовлено за державний кошт. Цю аналітику без проведення тендеру можна було зробити тільки, якщо вона коштувала менше ніж 100 тисяч гривень. Ви собі уявляєте собі щоб три місяці 10 висококваліфікованих американських юристів працювали за 100 тисяч гривень? Це повна брехня, тому зрозуміло, що вони тут прокололись. Мало того, що вони свої гроші платили — Партії регіонів, або крадені, бо виходить що розраховувались готівкою, так ще й висновок цієї компанії повністю визначає політичну мотивованість справи Тимошенко. Це як ніби ви б замовили квиток і пішли пішки. Приблизно така сама ситуація в Мін'юсті", - вважає "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США запевнили, що в них немає жодного "чорного списку" українських високопосадовців

На думку політика, необхідно провести розслідування, які саме гроші пішли на це дослідження.

"Після цього Лавринович мав би бути звільнений негайно, має бути проведене розслідування, де гроші брали на це так зване дослідження, яке повністю виправдало Тимошенко", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «У Лавриновича збрехали: міжнародні юристи підтвердили політичність справи Тимошенко — Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути