понеділок, 25 березня 2013 12:47

У Криму на довиборах перемагають "регіонали"

У Криму на довиборах перемагають "регіонали"
Фото.radiosvoboda.org

На довиборах до Верховної Ради Криму в двох мажоритарних округах замість вибулих депутатів перемагають висуванці Партії регіонів. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на територіальні виборчі комісії.

В окрузі №11 з центром у Красноперекопську, за попередніми даними, вибори виграв регіонал Владислав Хмельков, який очолює правління Кримського содового заводу. За нього голосували понад 80% тих, хто прийшов на вибори за явки менше 40%. Найближчий конкурент переможця комуніст Павло Синяков набрав лише 6,5% голосів, а висуванець "Руської єдності" Костянтин Михайлов – трохи більше 2%.

Вибори в цьому окрузі проводилися, оскільки обраний тут 2010 року Сергій Куницин став народним депутатом України.

В окрузі №50 (Чорноморський район) лідирує представниця Партії регіонів, глава районної державної адміністрації Світлана Лужецька – 55% голосів за явки 42%. Друге і третє місця посідають Сергій Желев (партія "Україна – вперед!") й Олег Соломахін (КПУ), у них, відповідно 13%  і 12% голосів виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні запропонували бути спостерігачем у Митному союзі

Представники Кримського відділення Комітету виборців України заявляють, що зафіксували організований підвіз на виборчі дільниці із цехів Кримського содового заводу в окрузі №11, хоча відзначили, що голосування загалом проходило тут без серйозних порушень.

Водночас, за підсумками виборів в окрузі №50 голова Кримського відділення КВУ Андрій Крисько заявив, що результати голосування в Чорноморському під час проміжних виборів депутата Верховної Ради викликають сумніви у зв'язку з непрозорістю процедури підрахунку голосів у територіальній виборчій комісії. За його словами, колова тервиборчкому необґрунтовано відмовилася пустити на засідання представника КВУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада "їсть" у 37 разів більше, ніж заробляє українська економіка - Пишний

Андрій Крисько також відзначив велику кількість правоохоронців, які перебували у приміщенні виборчої комісії і довкола нього, що "перевищувало всі зрозумілі норми".

Довибори в окрузі №50 проводилися, оскільки обраний тут 2010 року Григорій Груба став народним депутатом України.

Зараз ви читаєте новину «У Криму на довиборах перемагають "регіонали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути