пʼятниця, 17 червня 2011 12:27

У Костенка не задоволені анти-червоним рішенням КСУ

У Костенка не задоволені анти-червоним рішенням КСУ

Українська народна партія (УНП), лідер якої (народний депутат Юрій Костенко - ред.) ініціював звернення до Конституційного суду з приводу незаконності використання червоного прапора, не задоволена сьогоднішнім рішенням КСУ, оскільки партія добивалась повної і остаточної заборони використання тоталітарної символіки.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, сьогодні під стінами Верховної Ради Українська народна партія провела акцію проти офіційного використання червоного прапора.

Сьогодні ВР мала розглянути законопроект від народних депутатів УНП "Про державний прапор України". Цей законопроект мав унеможливити використання поруч з державним прапором будь-яких інших прапорів і червоного прапора перемоги, зокрема.

За словами організаторів акції, норма, яка нині прописана у законі про держпрапор, залишає шпаринку для використання символів тоталітарної епохи. Це питання стояло другим у порядку денному ВР, але його перенесли на сьоме місце.

Народний депутат від УНП Іван Заєць заявив, що це питання може взагалі не розглядатись сьогодні у сесійній залі. За словами Зайця, КСУ прийняв двоїсте рішення.

"Він намагається догодити і комуністам, і демократам. Але таке рішення тільки сприятиме подальшому громадському розбрату", - сказав він.

Разом з тим, під час акції УНП було розгорнуто найбільший державний прапор України - 45 на 30 метрів. Цей прапор пошила на Донеччині вдова шахтаря у двокімнатній квартирі. Мета розгортання цього прапора - нагадати депутатам, що Україна має власні державні символи.

Крім того, УНП розпочала збір підписів проти офіційного використання червоного прапора.

Нагадаємо, 24 травня народний депутат Юрій Костенко зареєстрував звернення до КСУ щодо закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.

У зверненні він стверджує, що "закон не тільки суперечить багатьом статтям Конституції України, але й провокує сепаратистські настрої громадян, спрямовані на розчленування України". Закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги) Верховна Рада ухвалила 21 квітня.

Сьогодні Конституційний суд України визнав неконституційним використання червоного прапора для увічнення перемоги у Великій вітчизняній війні. Своє рішення суд аргументував тим, що в Конституції України міститься виключний перелік державних символів, в якому червоний прапор відсутній.

Зараз ви читаєте новину «У Костенка не задоволені анти-червоним рішенням КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути