четвер, 15 вересня 2016 10:36

У Кернеса відреагували на візит силовиків

У Кернеса відреагували на візит силовиків
УНІАН

Обшуки у приміщенні мера Харкова Геннадія Кернеса - політичне замовлення.

Про це в телеефірі "112" заявив директор департаменту із зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Не знаю про які конкретно земельні ділянки йдеться. Знаю, що цю справу порушили 2014 року. З того часу її не розслідували і вона лежала під сукном. Раптом сьогодні у кількох точках міста, враховуючи готель де живе Геннадій Кернес, міську раду, будинок народного депутата Михайла Добкіна проводять якісь обшуки", - зауважив він.

За словами чиновника, обшуки проводили "із підкріпленням СБУ".

"Всю документацію, яку вони хочуть, зі слів адвокатів, надано", - додав речник мерії.

"Земельні питання взагалі важкі. У Харкові прокуратура, буває, оскаржує виділення тієї чи іншої ділянки у суді. Але статистика така, що зі 100 позовів на повернення землі суд задовольняє аж 3. Тому ця справа винятково політична", - сказав Сидоренко.

"Обшуки відбуваються в зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 гектарів землі Харкова на суму 4 мільярди гривень", - заявив раніше генпрокурор Юрій Луценко.

Водночас радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Кернесу не пред'явлені додаткові підозри. Поки що йому інкримінують викрадення 2 активістів Євромайдану, побиття й катування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Авакова прокоментували обшуки Кернеса

Як відомо, зранку 15 вересня у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна, почали обшуки.

Зараз ви читаєте новину «У Кернеса відреагували на візит силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути