середа, 04 січня 2012 11:33

У камері Тимошенко є мікрохвильовка, пральна машина і душ
10

Фото: Фото Державної пенітенціарної служби

ЗМІ розповсюджують неправдиву інформацію стосовно умов тримання Юлії Тимошенко у слідчому ізоляторі Качанівської виправної колонії (№54).

Про це йдеться у заяві Державної пенітенціарної служби.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У колонії, де перебуває Тимошенко, шиють робочий одяг і постільну білизну

Тюремники нагадали, що під час брифінгу представники захисту Юлії Тимошенко умови її тримання назвали жахливими. Однак, за їхніми словами, "цей вислів жодним чином не відповідає дійсності".

"Камера, де наразі тримається Юлія Тимошенко ще з однією засудженою, має площу 37,5 метрів. Камера відповідає усім європейським вимогам та нормам тримання, обладнана сучасною технікою, телевізором, мікрохвильовою піччю, холодильником. Є окреме місце для приготування їжі, ванна кімната з душовою кабіною та пральною машиною, санвузол, біде", - розповіли у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко вивезли на мікроавтобусі з біотуалетом і диванами - тюремники

На закиди деяких правозахисників щодо засобів відео спостереження у камері Юлії Тимошенко Державна пенітенціарна служба офіційно повідомила, що з метою забезпечення особистої безпеки та постійного нагляду відповідно до статті 7 Закону України "Про попереднє ув'язнення" та вимог Державних будівельних норм для слідчих ізоляторів, усі камери обладнані засобами відео спостереження та черговим освітленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етапування Тимошенко - юридичний дебілізм - "бютівець"

"30 грудня 2011 року Юлії Тимошенко було запропоновано пройти медогляд, зробити флюорографію та здати аналіз крові. Проте вона відмовилася від запропонованого обстеження, про що письмово повідомила адміністрацію установи. Наразі Юлія Тимошенко отримує ліки, які надаються з медичної частини установи і були призначені згідно з рекомендаціями комісії МОЗ України", - запевнили у службі.

Зараз ви читаєте новину «У камері Тимошенко є мікрохвильовка, пральна машина і душ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути