пʼятниця, 24 січня 2014 15:31

У Хмельницькому тисячі людей під облрадою вимагають депутатів вийти із ПР

У Хмельницькому тисячі людей під облрадою вимагають  депутатів вийти із ПР
Фото: radiosvoboda.org

Кілька тисяч людей беруть участь у мітингу на майдані Незалежності у Хмельницькому. Вони вимагають, щоб позачергова сесія обласної ради, яка розпочалася о 14-й годині, ухвалила звернення до влади із закликом припинити силове протистояння у Києві. Також, як розповідають очевидці, люди вимагають від місцевих депутатів усіх рівнів від Хмельниччини вийти з Партії регіонів.

Учасники мітингу вигукують "Банду геть". Кількість людей на площі збільшується.

Приміщення Хмельницької ОДА та обласної ради обкладене мішками з снігом, бочками з водою та старими автомобільними шинами. Однак вхід до приміщення не заблокований, увійти можуть усі охочі.

На площі є небагато міліціонерів, але вони не втручаються в хід акції.

Учора, 23 січня, депутати Хмельницької міської ради ухвалили рішення, в якому записано вимоги позачергових виборів президента і Верховної Ради, відставки уряду Миколи Азарова й ліквідації спецпідрозділу "Беркут".

"Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю громади міста Хмельницького, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій: антизаконне "ручне голосування" у Верховній Раді України та події, що відбуваються на вулиці Грушевського у Києві, – штовхають країну у прірву громадянської війни", – мовиться у зверненні.

Депутати Хмельницької міськради вимагають: "скасувати всі закони, ухвалені 16 січня, як такі, що суперечать регламентові Верховної Ради і Конституції України; притягти до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві мирних демонстрантів та представників ЗМІ; припинити переслідування усіх учасників мирних акцій протесту; відновити державний курс на євроінтеграцію та підписання протягом 2014 року угоди про асоціацію України з ЄС".

Окремо місцеві депутати проголосували за те, щоб 24 січня оголосити у Хмельницькому День жалоби за загиблими під час акцій протесту у Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькому тисячі людей під облрадою вимагають депутатів вийти із ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути