середа, 12 жовтня 2011 11:43

У Харкові заарештували націоналістів, які молотком нейтралізували нападника

У Харкові заарештували націоналістів, які молотком нейтралізували нападника

У Харкові затримано двох активістів організації "Патріот України" та Соціал-національної асамблеї (СНА) Ігора Михайленка та Віталія Княжеського, які брали участь у бійці зі стріляниною, яка сталась 23 серпня ввечері у харківському офісі організації "Патріот України".

Як повідомив у коментарі Gazeta.ua речник СНА Сергій Осадчий, Михайленка і Княжеського перевели у підозрювані у справі стрілянини біля харківського офісу і тому затримали.

Наразі обох "патріотівців" утримують у харківському ізоляторі тимчасового тримання. У п'ятницю, 14 жовтня, має відбутись засідання суду, на якому вирішуватиметься формат запобіжного заходу для затриманих.

"Стає очевидно, що українофоб, який відкрив стрілянину, заодно із репресивними органами. Він діяв згідно їхнього плану. Цей чоловік зараз проходить у справі як постраждалий", - зазначив Осадчий, додавши, що таким чином влада продовжує репресії проти "Патріоту України".

Нагадаємо, 23 серпня у центрі Харкова до офісу організації "Патріот України" увійшов чоловік. Між ним та "патріотівцями" виник конфлікт. Чоловік відкрив стрілянину з пістолета з гумовими кулями.

Як наслідок, постраждали три людини: двоє молодих хлопців отримали кульові поранення, а сам "стрілець" - травми голови, які були нанесені молотком. Всі троє були госпіталізовані у лікарню. За фактом бійки було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.296 (хуліганство, вчинене групою осіб).

Як відомо, 22 серпня співробітники СБУ у Василькові Київської області затримали трьох активістів "Патріоту України" за підозрою у підготовці теракту на День Незалежності у Києві. Наразі вони перебувають під вартою. 

Зараз ви читаєте новину «У Харкові заарештували націоналістів, які молотком нейтралізували нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути