понеділок, 29 жовтня 2012 04:03

У Харківській області кількість тих, хто проголосували вдома зросла у півтора рази

У Харківській області кількість тих, хто проголосували вдома зросла у півтора рази
Кількість людей, які проголосували на дому, не перевищуватиме 3% ФОТО: unian.net

У Харківській області, за даними опозиції, різко зросла кількість виборців, які голосували вдома. Опозиція бачить у цьому підступ.

Кількість тих, хто проголосував на дому в Харківській області виросло в півтора рази в порівнянні в місцевими виборами 2010 року. Про це заявив керівник виборчої кампанії Об'єднаної опозиції в Харківській області Арсен Аваков, якого цитує Інтерфакс-Україна. "Голосування на дому цього сезону, в ці вибори - побило всі результати. Я хочу вам сказати, що на минулих виборах вдома голосувало 38 400 чоловік, зараз вдома голосувало 56 000 11 чоловік. Тобто на 17 тисяч 600 осіб більше. Ось вам рекорди цієї влади"- сказав він.

Він зазначив також, що представники опозиції зафіксували випадки, коли студенти "приходили строєм в супроводі викладачів", а також "чудесного зцілення, коли хворі, заповнивши бюлетені для голосування, чудесним чином зцілювалися".

Одночасно з цим голова Харківської обласної організації Партії регіонів Михайло Добкін зазначив, що кількість виборців, які подали заяви про голосування за місцем проживання в Харківській області, не перевищує 3%. На його думку, через негоду число людей, які проголосували вдома, може бути і менше.

"Кількість тих, хто проголосував на дому не буде перевищувати 3% по принанні не більше 3% було заявок по нашому регіону. Було подано 55 тисяч 217 заяв. А всього по області 2 млн.176 тисяч виборців. Проголосувало, напевно, менше (ніж подало заяв - ред.), тому що через погодні умови не у всі будинки, де були нездатні самостійно пересуватися люди, доїхали виборчі урни з представниками виборчих комісій. Я думаю, що це цифра буде - попередньо - 2-2,5% ", - сказав Добкін. Він також припустив, що деяке зростання кількості бажаючих проголосувати вдома, ймовірно, пов'язаний зі пом'якшеннями вимоги законодавства.

Зараз ви читаєте новину «У Харківській області кількість тих, хто проголосували вдома зросла у півтора рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути