неділя, 13 січня 2013 11:03

У Грузії вийдуть на свободу 190 в'язнів, яких Саакашвілі вважає російськими шпигунами

У Грузії вийдуть на свободу 190 в'язнів, яких Саакашвілі вважає російськими шпигунами
Фото: operkor.net

Сьогодні в Грузії з в'язниць на волю мають вийти близько трьох тисяч ув'язнених, передає канал Вести.

В першу чергу будуть звільнені політв'язні, яких в країні налічується приблизно 190 осіб.

Найбільша кількість ув'язнених буде звільнена з Глданської в'язниці в передмісті Тбілісі, яка отримала скандальну популярність після того, як були оприлюднені відеоматеріали з тортурами та знущаннями над в'язнями.

Нагадаємо, 27 грудня 2012 року Михайло Саакашвілі наклав вето на ту частину закону, яка стосується амністії політв'язнів. Він назвав неправильним включення в список політв'язнів осіб, засуджених раніше за звинуваченнями у шпигунстві на користь РФ і декількох військових, засуджених у 2009 році за спробу повалення державної влади. У відповідь правляча коаліція "Грузинська мрія" назвала ці заяви Саакашвілі популістськими.

28 грудня, парламент Грузії на пленарному засіданні подолав вето президента на закон про амністію, який був прийнятий депутатами минулого тижня. За первісний варіант закону проголосували 91 депутат, що виявилося достатнім для подолання президентського вето.

Згідно із затвердженим законом про амністію найближчим часом на волю вийдуть понад три тисячі ув'язнених.

Пізніше президент звинуватив нову владу країни в безконтрольності ситуації та заохоченні криміналу.

"Хіба зараз був час для амністії? Ті люди ще не вийшли, і яка ситуація? Відбувається пограбування за пограбуванням. Коли з в'язниці випустять стількох людей, ви ж уявляєте, що буде загрожувати безпеці громадян? Вони виступають по телебаченню і кажуть, що все контролюють, але тільки виступами по телевізору справа не робиться", - заявив Саакашвілі.

Учора, 12 січня, голова парламенту Грузії Давид Усупашвілі в Тбілісі в присутності журналістів підписав закон "Про амністію".

"11 січня закінчився термін, коли президент Грузії Михайло Саакашвілі міг підписати прийнятий парламентом закон "Про амністію". Якщо президент не підписав цей документ, то я в скористався своїм конституційним правом і підписав закон", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії вийдуть на свободу 190 в'язнів, яких Саакашвілі вважає російськими шпигунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути