понеділок, 23 листопада 2015 14:07

У ГПУ кажуть, що Парасюка поки що не чіпатимуть

У ГПУ кажуть, що Парасюка поки що не чіпатимуть
Фото: 24tv.ua

У Генпрокуратурі заперечують, що в четвер проситимуть Верховну Раду про зняття депутатської недоторканності з Володимира Парасюка. Про це повідомив прокурора ГПУ Владислав Куценко, передає Українська правда.

Куценко пояснив, що на даному етапі відбувається розслідування чотирьох кримінальних проваджень, де фігурує Парасюк.

"Відбуваються активні слідчі дії, допитуються свідки, аналізуються доказі. Якщо будуть підстави, підтверджені доказами, допитами свідків, відповідні матеріали одразу ляжуть на стіл Генпрокурора і він буде приймати рішення щодо внесення подання", - сказав він.

"Розслідування ведуться достатньо активно, і будуть проведені в стислі терміни. Поки розслідування фактів. Як тільки будуть підстави підозрювати Парасюка, тоді настане законодавчий ступор, пов'язаний із його депутатською недоторканністю", - пояснив він.

Прокурор також повідомив, що у справі про побиття Парасюком на засіданні антикорупційного комітету представника СБУ Василя Пісного, у ГПУ чекають на висновок експертизи.

"Ми чекаємо на висновок експертизи, яка має визначити якого типу пошкодження наніс Парасюк: чи середньої, чи легкої тяжкості", - сказав Куценко.

Він уточнив, що наразі слідство триває за статтею, яка передбачає до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше деякі депутати висловлювали очікування, що у четвер буде розгляд питання про зняття з Парасюка недоторканності.

Парасюк вдарив на засіданні антикорупційного комітету представника СБУ Василя Пісного ногою в голову. Нардеп пояснив, що той принизив учасників Євромайдану. За свій вчинок він готовий скласти мандат.

Після цього Пісний написав на депутата Парасюка заяву в ГПУ. В СБУ також повідомили, що управління внутрішньої безпеки служби ретельно перевірить озвучену на засіданні парламентського комітету інформацію щодо самого Пісного.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ кажуть, що Парасюка поки що не чіпатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути