Ексклюзиви
четвер, 27 лютого 2014 15:54

У Гостинному дворі пропонують розмістити Музей Героїв Небесної Сотні

Автор: zn.ua
 

Музей Героїв Небесної Сотні Майдану пропонують зробити у приміщенні Гостинного двору на Контрактовій площі. З такою ініціативою виступила юрист Марина Соловйова.

"Уже близько трьох років я представляю в суді інтереси захисників Гостинного двору, який зараз віддали під забудову. Сьогодні я ініціюю повернення туди бібліотеки, яка там була, а також створення Музею Героїв Небесної Сотні Майдану. Я вважаю, що у Гостинному дворі був маленький Майдан, який був попередженням для влади — народ відчув, що відбувається у країні. Тоді влада не почула",- розповіла Gazeta.ua Марина Соловйова.
За її словами, ідею також підтримала головний архітектор Гостинного двору Валентина Шевченко.

Наразі ініціатори ідеї чекають, коли остаточно сформується новий склад Кабміну.

"Ми чекаємо формування нового Кабміну, який міг би відмінити виключення будівлі Гостинного двору з переліку пам'яток архітектури. Тоді буде можливим подальше втілення наших планів. Також хочу зазначити, що 25 травня, на міських виборах, кияни мають обрати достойних представників у Київраді, які змогли б захистити Київ і його історію", - підкреслила Марина Соловйова.

Нагадаємо, 15 серпня 2011 року Гостинний двір був виключений із переліку пам'яток архітектури постановою Кабінету міністрів під керівництвом Миколи Азарова. Після цього будівлю почали реконструювати під торговельно-офісний центр, що супроводжувалося акціями протестів, мітингами та сутичками із правоохоронними органами.

Зараз ви читаєте новину «У Гостинному дворі пропонують розмістити Музей Героїв Небесної Сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути