пʼятниця, 26 лютого 2016 19:10

У Генпрокуратурі пояснили, що мають проти команди Сакварелідзе

У Генпрокуратурі пояснили, що мають проти команди Сакварелідзе
zn.ua

Проти команди Давіда Сакварелідзе у Генпрокуратурі відкрита одна кримінальна справа. Про це розповів прокурор ГПУ Владислав Куценко "Українській правді". Коментуючи заяву Сакварелідзе про тиск на його підлеглих.

"Вважаю такі дії свідомою маніпуляцією та намаганням ввести в оману суспільство", - говорить Куценко.

Він заявив, що документи, які виклав Давід Сакварелідзе на своїй сторінці в Facebook, стосуються лише 4, а не 7 кримінальних проваджень.

Куценко також зазначив, що жодне з цих проваджень не розслідується по відношенню до конкретної особи.

"Всі вказані провадження є фактовими. А отже не стосуються конкретних осіб. При цьому одне з проваджень, вказаних Давідом, розпочато його безпосереднім підлеглим. Його зареєстрував Безрукий Т.Р., який прямо підпорядковується Сакварелідзе. Та якого він сам рекомендує на одну із посад в Генінспекції", - заявив Куценко.

Два інші кримінальні провадження (останні цифри в номерах - 1343 та 1453), за словами прокурора, закрили в липні минулого року.
"Єдиними відкритим провадженням, з тих, про які зазначив Давід, є провадження (останні цифри в номері 1610 ) відкрите за заявою адвокатів Корнійця у відповідності до статті 214 ст. КК. Адвокати підозрюють прокурорів у фальсифікації експертиз щодо вартості діамантів, знайдених у "діамантових прокурорів", - заявив Куценко.

Він вказав, що за першою експертизою вартість знайдених у так званих "діамантових прокурорів" коштовностей було оцінено у $700. "При цьому друга експертиза вже демонструє, що вартість діамантів складає біля $15 тис, а третя - біля $25 тис", - заявив Куценко.

Нагадаємо, заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе опублікував виписки по кримінальних справах, які були ініційовані різними підрозділами прокуратури проти членів його команди.

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі пояснили, що мають проти команди Сакварелідзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути